Blogg

Här i bloggen skriver vi om allt som har med Stockholm med omnejd att göra. Allt för att våra läsare ska ha så mycket kött på benen som möjligt inför flytten till huvudstaden Trevlig (och informativ) läsning!

RSS

Mäklare i Solna har en varierad kundkrets

8 aug 2022

Finns det många köpare och många säljare finns det alltid någon som vill köpa det du kan erbjuda. Låt en mäklare i Solna göra matchningen så alla blir nöjda.

Kanske grämer du dig över det trasiga staketet eller de fula köksluckorna. Du skulle ha fixat det först innan du säljer. Men du hinner inte och har inte råd eller ork att ta tag i det. Du har läst allt om homestyling, och en bukett tulpaner är i princip det du kan ställa fram för trevnadens skull.

Du är kanske grundligt trött på ditt hus och längtar efter något nytt. Men för den som har bott i en trång lägenhet kan ditt staket runt tomten vara en nostalgisk dröm, även om det behövs någon ny bräda. De kanske ändå har tänkt att totalrenovera köket, bara de kommer över ett hus med det läget, så dina köksluckor spelar ingen roll i alla fall.

Mäklaren är säljproffs

Se det från den ljusa sidan. Det finns massor av folk som riktigt längtar efter ett hus med en gräsmatta på, och de är fullt villiga att göra lite extra jobb om de kan köpa ett hus som ligger inom deras budgetramar. När du tänker efter finns det många positiva saker med huset också.

Det är där en fastighetsmäklare i Solna kommer in i bilden. Det är ett säljproffs du anlitar när du ringer mäklarfirman, och snart har denne stjärnsäljare fått sålt ditt hus till ett vettigt pris, och alla blir nöjda med affären.

Sent ute för att byta däck?

4 aug 2022

Man blir lika överraskad när det är dags att byta däck. Halkan kommer alltid plötsligt. Det är bara att ringa så fixar verkstaden det så fort som möjligt.

Varför känns det alltid som att trista saker händer oftare än roliga saker? Som mamman sa till sin nyligen ut flyttade son, “det känns som att du åker iväg mycket oftare om du kommer och hälsar på”. Lite samma sak är det när det är dags att byta däck. Plötsligt slår halkan till och man är lika oförberedd varje gång.

Är det verkligen redan dags att byta däck? Hur kan vissa människor vara så förutseende att de bokar i god tid? Det är bara att ringa till däckverkstaden. De är i alla fall väl förtrogna med situationen. Du är knappast den enda som är sen på det.

Med vana går det snabbt att byta däck

Kanske är det inte alldeles enkelt att få en tid direkt, om man ringer samma dag som den första snön faller. Du kan i alla fall vara säker på att de gör sitt bästa för att ta emot dig och din bil så snart de bara kan. När du väl är där med bilen går det också snabbt att få fixat däckbytet.

Har du tittat på när de arbetar någon gång? Med den hastighet de har skulle man kunna tro att de arbetar i ett depåstopp på ett Formel 1-lopp. Det handlar förstås om stor vana, men också bra utrustning. Så varför skulle du ens tänka på att göra det själv?

Tapetsering i Stockholm – svårare än det ser ut

24 jul 2022

Numera finns tapeter som kan sättas upp utan att man behöver ha tapetlim på baksidan. Så hur svårt kan det vara med tapetsering av lägenhet i Stockholm?

Niklas hade precis köpt sin tvåa för ett bra pris. Anledningen till det var troligen att den behövde fixas en del. Men eftersom han såg sig själv som händig tänkte han göra det mesta själv. Det skulle tapetseras, målas och läggas lite nya golv. Han såg faktiskt fram emot att sätta igång.

Det första han skulle göra var att tapetsera i vardagsrummet. Han åkte till en måleributik och köpte strukturtapeter. Sådana där som man satte upp på en vägg som man penslat med lim. Det här skulle gå snabbt och sedan kunde han fortsätta vidare med hallen. Han plockade fram alla redskap och satte igång.

Tapetsering gick inte som förväntat

Rummet tog betydligt längre tid än han trott men till slut kunde han betrakta sitt arbete. Trött avslutade han kvällen med en varm dusch, sedan dök han i säng. Nästa morgon var han något ledbruten men hoppade ändå ur sängen för att ta en titt på vardagsrummet. Han blev stående med öppen mun.

Flera längder tapet hade släppt från väggen. Några var buckliga där klistret släppt. Då insåg Niklas att han nog inte skulle ha strukit lim på alla väggar först utan tagit en bit i taget. Klistret hade torkat och gjorde att tapeten inte fastnat. Nu orkade han inte mer och beslutade att ta hjälp av ett proffs som kunde göra tapetsering i Stockholm.

Flyttstädning i Stockholm för dig som inte kan eller vill själv

21 jul 2022

Flyttstädning i Stockholm går fort om det utförs av proffs. Och det blir bra gjort. En amatör som du själv däremot är inte alls någon garant för samma resultat.

Livet består av en viss mängd utmätta dagar. Ingen vet exakt hur många de får, men de flesta skulle nog hålla med om att de är alldeles för få för att lägga tid på att flyttstäda lägenheter. I alla fall om det inte sker mot betalning.

Som yrke betraktat är det verkligen inget fel på att utföra flyttstädning. Det är ett riktigt specialistområde. Och en yrkesstädare har en hel del städknep att ta till som vanliga dödliga inte har en susning om. Det är därför det blir så mycket renare när en professionell städfirma städar än när du gör det själv.

Flyttstädning måste uppfylla alla krav från hyresvärden

Flyttstädning i Stockholm är ett bra val för dig som av någon anledning inte vill flyttstäda själv. Det kan handla om att du inte vill städa. Eller om att du inte kan städa bra nog. En flyttstädning innebär nämligen en lång kravlista som måste uppfyllas. Det är inte säkert att en lekman verkligen klarar av det.

Det kan dessutom bli dyrt att inte flyttstäda ordentligt. Både böter och ny städning kan behöva betalas, om din hyresvärd eller nästa hyresgäst inte godkänner städningen. Helt klart inte värt det. Så resonerar i alla fall många av de tusentals människor som varje år beställer flyttstädning i Stockholm.

Är svenska svårt att lära sig?

13 jun 2022

Hur lär man sig svenska? En bra början är att studera SFI i Stockholm eller på en annan plats i Sverige. Få mer tips på hur du lär dig svenska!

Är svenska svårt att lära sig?

Det är individuellt, som så mycket annat, och beror på vad ens modersmål är samt hur stor erfarenhet man har sen tidigare av att lära sig språk. Om man inte har ett skandinaviskt- eller germanskt språk som modersmål kan det vara svårt att lära sig förstå och tala svenska bra. Som svensk har man ofta fått mycket gratis som man inte förstår. Många svenska ord kräver en djupare förståelse och känsla för att kunna användas rätt. Ta till exemplen orden vi använder när vi skall modifiera en utsaga såsom eventuellt, antagligen, kanske, möjligen, sannolikt, troligtvis och nog. De är alla synonymer men används på olika sätt när man skriver och talar svenska.

Det finns också sammansatta ord såsom “svartfot” eller “dum-TV” där man måste räkna in andra kulturella, social eller historiska delar för att förstå hela ordet. Det räcker inte med att förstå “svart” och “fot”.

Detta är bara några få exempel på det som kan vara klurigt med svenska som andraspråk. Att veta vart det skall vara “ett” och vart det skall vara “en” är en klassiker som få personer med svenska som modersmål kan förklara.

Hur lär man sig svenska?

Om man bor i Sverige är det självklara valet att vända sig till SFI, det är en förkortning av “svenska för invandrare”. Du hittar SFI i Stockholm och i alla städer och kommuner i hela Sverige. Om man vill börja på SFI så kan man hitta anmälningen på eller genom din kommuns hemsida.

SFI är en bra början, men det finns mycket mer man kan göra. Att umgås med svenskspråkiga vänner är ett roligt och bra sätt att lära sig svenska. Många svenskar pratar bra engelska och undviker att prata svenska för att vara artiga då någon som är ovan vid språket är med. De flesta måste antagligen be sina svensktalande vänner prata svenska när de är med för att de verkligen skall göra det.

Ta del av svensk kultur

Det finns lättlästa böcker på svenska som hjälper dig utveckla en bra läsförståelse. Man kan även se svenska filmer. Det finns flera klassiska och bra filmer på svenska. Titta på filmer av till exempel Ingmar Bergman, Roy Andersson, Ruben Östlund och Lukas Moodysson för att nämna några.

Om du tycker om att lyssna på musik så finns det även musik på svenska. Hiphop, rock, soul, country och pop. Ja, de flesta musikstilar som finns ute i världen finns även på det svenska språket.

Att värdera lägenhet på Kungsholmen

4 jun 2022

Dags att sälja lägenheten. Ett smart drag är att ta hjälp av en mäklare som kan värdera lägenhet på Kungsholmen. Samt ge ägaren möjlighet att öka värdet.

Anna rekommenderade Stina att måla om i köket då tapeten hade många hål och var sliten. I badrummet kunde det löna sig att slänga ut det gamla badkaret och sätta in en dusch samt byta ut badrumsskåpet. Det behövde inte vara dyra saker, det viktiga var att det såg nytt och fräscht ut.

Det var dags för Stina att lämna Kungsholmen och flytta in till stadens centrum och börja ett nytt kapitel i sitt liv. Som en del av processen skulle hon sälja sin lägenhet. Förhoppningen var att hon skulle få så pass mycket att hon så småningom kunde köpa sin egen lägenhet i centrum. Hon hade fått tips om en duktig mäklare som kunde värdera lägenheten på Kungsholmen.

Klokt att låta värdera lägenhet

Stina kontaktade Anna som jobbar som mäklare. “Det ska bli en fröjd att värdera din lägenhet på Kungsholmen” sa Anna. Hon inspekterade lägenheten och rekommenderade sedan några uppdateringar som kunde ge mer klirr i kassan vid försäljning.

Sagt och gjort, Stina hyrde hantverkare som tog hand om alla renoveringar som mäklaren rekommenderat. När allt var klart och hon tömt lägenheten på allt personligt och bara lämnat möblerna var hon riktigt nöjd med det som åstadkommits. När Anna kom tillbaka och tittade på lägenheten log hon uppskattande och sa att nu skulle det säkerligen bli en högre köpesumma.

Ta kontakt med en mäklare i Farsta om du delar drömmen om Farsta Centrum

22 maj 2022

En mäklare i Farsta tar mer än gärna emot Farsta-entusiaster på visningarna. Särskilt de som verkligen pratar högt om hur fantastiskt det är i Farsta.

Sandra var väl medveten om att det fanns många gallerior i Stockholm som ansågs finare och roligare. Men hon kunde inte hjälpa det. Farsta Centrum var det bästa shoppingcentret i hela huvudstaden. Det var lite oklart vad det var som gjorde det. Kanske den fina femtiotalsarkitekturen? De öppna torgen?

Hon visste inte riktigt själv. Men en sak visste hon. Nästa gång hon flyttade så skulle det bli till Farsta. Gärna så nära Farsta Centrum som möjligt. Det spelade ingen som helst roll att det låg längst ut på gröna linjen. Faktiskt kunde det vara bra – då var ju tågen alltid skyltade med den station hon skulle av på.

Mäklare välkomnar peppade besökare på visningar

Sandra hade faktiskt redan tagit kontakt med en mäklare i Farsta, även om hon inte hade möjlighet att flytta just nu. Hon hade gjort det till sitt största helgnöje, att boka in sig på varenda visning som ägde runt söder om Hökarängen och drömma sig bort till ett helt nytt liv. Och mäklaren verkade inte visa några som helst tecken på att tröttna på henne.

I själva verket välkomnade han henne lite extra hjärtligt på visningarna. Hon och hennes drömmande blick och entusiastiska frågor hjälpte nämligen till att få upp intresset hos de andra spekulanterna. Buden haglade plötsligt in, tack vare Sandra.

Takläggare i Stockholm gör takinspektion

20 maj 2022

När du behöver göra regelbunden inspektion av ditt tak för att kontrollera att det inte blivit skadat eller läcker kan du tala med en takläggare i Stockholm.

Du kan anlita en takläggare i Stockholm för att se över ditt tak och om där skulle finnas brister eller skador kan de utföra reparationen. Takläggare lägger inte bara tak, de reparerar, gör plåtarbeten, tvättar och målar tak om det skulle behövas. De monterar och reparerar hängrännor och stuprännor och ser till att takpappen är tät. Man ser också till att plåtarbetet kring skarvar är tätt och att vattenavrinningen fungerar som den ska.

Arbetsfältet är brett för takläggare i Stockholm och därför krävs det också att de är certifierade och har yrkesbevis. Att arbeta på hög höjd är alltid förenat med risker som kräver utbildning, säkerhetsutrustning och försäkringar. Därför ska du alltid använda etablerade firmor när du vill få ett takarbete utfört.

En takläggare i Stockholm ökar säkerheten för dem som arbetar på tak

Det är inte bara takläggare som behöver få tillgång till taket, och därför är det viktigt att där finns lagstadgad säkerhetsutrustning. Stegar, gångbroar och fästen för livlinor måste finnas och vara fungerande. När du lägger ett tak kommer därför en seriös takläggare i Stockholm att montera den typen av skyddsutrustning.

Behöver du översyn av ditt tak, vare sig det gäller en villa, bostadsrättsförening eller större fastighet kan du anlita takläggare i Stockholm. Du får, efter besök, en kostnadsfri offert med fast pris och ett väl utfört arbete med material av hög kvalitet.

Rättstavade dokument med översättningsbyrå i Stockholm

1 maj 2022

Ibland är det väldigt noga med stavningen, som när man importerar varor och vill göra ett eget produktblad på svenska. Anlita en professionell översättningsbyrå i Stockholm för texten.

Ska du dessutom skicka ut en stor offert inför en upphandling duger det inte med dåligt stavade produktinformationer. Gäller det säkerhetsdatablad för kemiska produkter är det ännu viktigare att alla varningstexter är korrekta och att bladen följer myndigheternas regler. I allmänhet är det dock vanliga informationer man översätter, men felstavade ord drar ner din trovärdighet som leverantör. Produktkataloger med lustiga felöversättningar är ingen bra reklam.

Du tjänar på att anlita en översättningsbyrå

Den goda reklam du får när dina dokument är välskrivna ger dig affärsmöjligheter och gott rykte på marknaden. Dessutom vet du att det inte är några fel i bladen, eftersom de är översatta och granskade av proffs. Det är i de stora sammanhangen det är viktigt att det inte är trista felstavningar i reklam, affischer eller annonser. Presentationsbrev måste också vara oklanderliga, för du ska göra ett gott intryck på en presumtiv kund.

Förr i tiden hade varje företag en välutbildad chefssekreterare som gjorde alla översättningar. Det var en person som i princip aldrig stavade fel. Nu när sekretariaten är borta och säljarna skriver sina egna vardagsmejl är kraven inte så stora. Men när det gäller stora affärer eller dyrbara reklamkampanjer bör du anlita en översättningsbyrå i Stockholm. Du tjänar alltid på att texten gås igenom av proffs och det är något som gör din verksamhet full rättvisa.

Det är lätt att få hjälp med städning i Stockholm

26 apr 2022

Om du har behov av att få hjälp med städning i Stockholm ska du inte misströsta. Det finns så många bra städbolag som är villiga att snabbt rycka ut.

Vill du ha hjälp med städning i Stockholm har du riktigt många städbolag att välja mellan. Vilket du ska välja handlar förstås om vilka tjänster de erbjuder samt vilka behov du har. När det gäller städning kan det vara en normal grundstädning. Det behöver de flesta människor. En del vill öka på med lite fler alternativ av hushållsnära hjälp. Det kan då handla om att få sina fönster putsade, att någon både tvättar och stryker din tvätt eller att det blir utplockat ur diskmaskinen och inställt i skåpen. Alla extra insatser innebär samtidigt att priset går upp en del. Det är bra att tänka på.

Vill du ha hjälp med städning i Stockholm eller dess närområde?

Nästan alla som erbjuder dig hjälp med städning i Stockholm kan givetvis tänka sig att åka lite utanför staden. Skulle du bo några mil utanför och personalen har tillgång till bil så ska det inte vara några problem. Även här får man vara beredd att punga ut med lite extra. Det gäller att ersätta kostnader för transporten fram och tillbaka. Det är ingen större problem om du vill ha hjälp några enstaka gånger. Vill du däremot ha hjälp med städning flera gånger i veckan kan ju ersättningen för bensin eller annat drivmedel bli mer än vad som känns skäligt.

I Stockholm får du prisvärd städhjälp

15 apr 2022

Hinner du inte med städningen så som du önskar? Ett stökigt hem skapar lätt stress för en. Med städhjälp får du mer tid över. Stockholm har bra hjälp att ge.

Har du sådana dagar där du bara totalvägrar öppna dörren om det skulle plinga? Det känns alldeles för jobbigt att släppa in något i kaoset som råder. Disk från gårdagen, dammråttor under soffan. Gruset i hallen känns så fort man tar av sig skorna. Det har helt enkelt gått för långt. Men trots det finns det varken ork eller tid att städa. Att komma hem tidigare bara för att städa är inte så roligt. För många är städhjälp det bästa man kan få. Otroligt många hushåll använder sig idag av städhjälp i Stockholm och andra städer de bor i. Det gör det enklare att få ihop vardagen. Ett rent och trivsamt hem utan att du behöver lägga din tid på det.

Städhjälp är för alla

Som barnfamilj är det guld värt att få den där extra hjälpen med städningen. Den kan vara räddningen till att kunna ha ett rent och fint hem. Men oavsett om du har familj eller ej, så är det skönt att få hjälp med städningen. De kommer till ditt hem och sköter hela städningen. Du bokar upp en tid de ska vara där och under den tiden kommer de städa så mycket de hinner. Givetvis gör de trots det ett väldigt noggrant jobb. De lägger även stor vikt i att du som kund blir nöjd.

Letar du efter en flyttfirma i Vasastan?

10 apr 2022

Vill du ligga steget före denna gången? Inte vänta till sista minut och sedan stå där med en tung och stressig flytt. Flyttfirman i Vasastan gör det enklare.

De flesta har nog vid något tillfälle gått igenom en flytt. Då har man också fått lära sig den hårda vägen hur tufft det kan vara. Det finns bättre sätt att sköta sin flytt på, det är att ta hjälp av en flyttfirma. Lämnar man över flytten till en flyttfirma så kan man slippa allt som har med att bära själv. För när man sköter flytten själv så gör man ofta inte det utan några skador eller smärtor i kroppen. Men när man lämnar över flytten till flyttfirma i Vasastan, då är de problemen som bortblåsta. Deras kunniga personal sköter hela flytten åt dig.

Hur mycket vill du att flyttfirman ska göra?

En del vill bara ha hjälp med själva bärandet av flytten, medan andra vill ha hjälp med i stort sett allting. Vill du ha hjälp med allting, så ska du anlita en flyttfirma som även erbjuder packhjälp. Precis som med flytten sköter de det väldigt noga och vet hur man ska packa sakerna. Att anlita en flyttfirma är en investering i sig själv. Man sparar både på tid och energi, dessutom slipper man alla de krämpor man annars hade fått. Istället för att be vänner om hjälp med att bära, så väntar du och bjuder in dem på inflyttningsfest. Det uppskattas av alla.

Tandimplantat i Stockholm ger dig leendet tillbaka

27 mar 2022

Har du eller någon du känner av någon anledning blivit av med en tandrad? Det är en extremt jobbig situation, men med tandimplantat i Stockholm löser det sig.

Att bli av med sina tänder är oftast en väldigt jobbig situation oavsett anledning till att det har gått som det har gått. Du kan inte le riktigt av uppenbara skäl och sedan så är det ju frågan om att få näring. Ska du behöva nöja dig med flytande föda? Givetvis inte. Det finns hjälp att få. Den bästa lösningen för dig för att få tillbaka en hel tandrad är att göra ett tandimplantat. Till skillnad från löständer så fästs tandimplantat i käkbenet via titanskruvar, förutsatt att din munhälsa är god och att den är fri från infektioner. Detta beror på att det kan uppstå mer allvarliga problem om man sätter in tandimplantat i en mun som inte är frisk.

Säker process med tandimplantat i Stockholm

Att installera tandimplantat i Stockholm är en säker process i två steg. Först borras titanskruvar fast i käkbenet och sedan tillverkas dina implantat. Under denna tid kan du som patient förses med provisoriska tänder medan du väntar på dina skräddarsydda implantat. Sedan när tillverkningen av dina implantat är klar så kommer de att fästas i titanskruvarna och snart så kommer du helt glömma bort att du ens har förlorat dina originaltänder. Så om du har förlorat dina tänder så ska du inte misströsta, de kan ersättas effektivt med tandimplantat i Stockholm idag.

Lackering av dina köksluckor i Stockholm

17 mar 2022

Köket är väldigt viktigt för människor. Det är viktigt att det är trivsamt och det är ett av de ställen man bryr sig om mest. Fräscha upp köket med en lackering av köksluckor i Stockholm.

Vill du göra en mindre renovering av ditt hem? Få den där wow-känslan när du kommer hem? Ofta är det köket och badrummet man fokuserar på. De kan verkligen göra så mycket för hela hemmet om man får till dem på rätt sätt. Att köpa helt nya saker är otroligt kostsamt, för att inte tala om att det är snällare mot miljön att behålla de man redan har. Passar inte köksluckorna längre in i köket? Då löser du det genom att göra en lackering av köksluckor i Stockholm. Du får luckor som ser nya ut och höjer den mysiga stämningen som du vill ha i ditt hem.

Bra investering att göra lackering av köksluckor

Renoveringar kan vara olika stora, men man behöver inte göra något enormt för att skapa den känsla man vill ha. Bara det här att ändra köksluckorna kan göra mycket. Ska man sälja bostaden, så kan det höja värdet på den. Många köpare tycker det är värt att köpa ett hem med fint kök. Ska man behålla sitt hem, så är det en investering som gynnar en själv. För givetvis ökar det trivseln att ha det fint. Du kan anlita företag som kommer och sköter lackeringen av dina köksluckor. De gör ett proffsigt jobb och får luckorna att skina ordentligt.

Trappstädning för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholm

29 jan 2022

Är ni i behov av trappstädning i er fastighet i Stockholm? Att hålla rent och snyggt i trapphuset har många fördelar. Men hur mycket kostar trappstädning och vad ingår egentligen i priset?

Ett rent och fräscht trapphus är trevligt för alla som använder det. Men då trapphuset är första anhalten i huset blir det av förklarliga skäl också fullt av både grus och smuts. Genom att regelbundet städa trapphuset slits golvet inte lika snabbt eftersom gruset tas bort. Men städningen bidrar också till en bättre inomhusmiljö för de boende eftersom de slipper damm och pollen som annars lätt kommer med in i lägenheterna från trapphuset. Det bästa är att anlita ett städföretag specialiserat på trappstädning i Stockholm och låta dem städa regelbundet. Hur ofta kan variera mellan olika fastigheter, men vanligt är en gång i veckan eller varannan. Det beror främst på hur många som bor i huset och hur snabbt det brukar bli smutsigt.

Vad ingår i trappstädningen?

Hur mycket trappstädning kostar beror på hur stort trapphuset är och hur lång tid det tar att städa, men också hur stor materialåtgången är. Enklast är att ta in offerter från några olika städföretag för att också jämföra priser. Vid en trappstädning sopar man och skurar hela trapphuset och entrén. Likaså hissen om det finns någon. Alla ledstänger, handtag och strömbrytare torkas av. Fönster putsas om det behövs, och finns det en entrématta dammsugs denna eller skakas. Beroende på hur trapphuset ser ut kan det ibland även ingå andra saker i städningen.

← Äldre inlägg