Blogg

Här i bloggen skriver vi om allt som har med Stockholm med omnejd att göra. Allt för att våra läsare ska ha så mycket kött på benen som möjligt inför flytten till huvudstaden Trevlig (och informativ) läsning!

RSS

Lägenhetshotell i Arlanda ger dig fler möjligheter

4 Jun 2023

För den som arbetar mycket på resande fot och behöver komma närmare jobbet, är ett lägenhetshotell i Arlanda det perfekta konceptet. Hemkänsla i ett hotell.

Karl levde ett väldigt hektiskt liv, som han älskade trots att det var krävande. Han hade en dröm om att en dag vara ekonomiskt oberoende, men för det behövde han jobba otroligt hårt i några år. Karl jobbade på ett stort företag som maskiningenjör. I jobbet ingick det en hel del resande, möten och hårt arbete.

Karl som hade sin lägenhet i södra Sverige, befann sig nästan aldrig där. Majoriteten av alla möten, samt resorna han gjorde, utgick nästan alltid från Arlanda. Karl var trött på att skifta mellan olika hotell hela tiden och ville ha något mer långvarigt. Utan att behöva lämna sin lägenhet i de södra delarna.

Lägenhetshotell – den perfekta lösningen

Karl tog upp ämnet med sina chefer och berättade även hur mycket tid han hade sparat på att ha ett extra boende nära Arlanda. Med en sökning såg de den briljanta idén, de kunde hyra ett rum på lägenhetshotell vid Arlanda. Det skulle innebära för Karl att han fick en bostad som blev som hemma.

Dessutom skulle han spara in på en hel del tid med att ha ett fast boende även där. För Karl som behövde boendet en längre tid, var det helt perfekt. Företaget han jobbade för skickade in och bad om en offert på vistelsen. Det var ett väldigt bra pris och skulle löna sig i längden.

Markiser Stockholm - är det en bra investering?

24 May 2023

Är det en bra investering att köpa markiser i Stockholm? Det är en fråga som allt från fastighetsägare, BRF:er, restauranger och villaägare ställer sig. Svaret är att det definitivt kan vara en bra investering, men att det också finns några saker att tänka på.

Vårt nordiska klimat har en stor påverkan på markiser och livslängden på sådana. Till skillnad från villaägare i exempelvis Spanien så har vi inte lyxen att köpa markiser på måfå.

Väljer vi att köpa markiser som inte är speciellt framtagna för att möta vårt klimat så kommer vi också att få en lösning som bara håller i några år. Viktigt är således att du först och främst ser över den frågan och att du verkligen undersöker innan du köper.

Välj rätt återförsäljare i Stockholm

Ett tips i detta är att du väljer en leverantör med lång erfarenhet och som kan hjälpa dig att hitta rätt. Detta är möjligt även om du köper online och där många leverantörer exempelvis kan erbjuda en chatt eller där du via mail kan ställa frågor.

Att priset på markiser är bättre online är ett faktum, men det du dock även bör överväga är att ta hjälp med monteringen. Kan företaget även bistå med montering av markiser i Stockholm eller är det något som du bör anlita en extern partner för?

Ta hjälp med monteringen

Klart står att det handlar om ett projekt där du bör ta hjälp - av både funktionsmässiga, estetiska och säkerhetsmässiga skäl: en markis som blåser iväg som en följd av undermålig infästning kan orsaka skador på både person och egendom. Det är definitivt värt att betala även för monteringen.

Fördelar med markiser i Stockholm

Markiser är det solskydd som bidrar med allra mest skönhet till en villa. Det finns en massa olika former, storlekar, färger och mönster att välja bland - och du kan enkelt hitta markiser som passar din fastighet och som förhöjer skönheten på denna.

Utöver detta så är markiser även bra mot allt från sol till regn och numera kan man även implementera dessa i den mer moderna världen - detta genom att de går att styra via antingen mobil, via fjärrkontroll eller via sensorer.

Det finns, helt enkelt, stora fördelar med att välja markiser - men då gäller det också att A) välja rätt modell och återförsäljare och B) vara beredd att betala lite extra.

Laddstation i Stockholm lockar köpare till din BRF

7 Apr 2023

Funderar du på att installera en laddstation till din BRF i Stockholm? Smart! Det gör du rätt i. Efterfrågan kommer endast att öka under de närmaste åren.

Allt fler väljer att köra elbil, istället för att använda andra drivmedel. Det medför även att bostäder blir mer eftertraktade om laddmöjligheter finns. Om du går i tankarna att installera en laddstation till din BRF i Stockholm finns det många aktörer som kan hjälpa dig. Med en laddstation blir din förening genast mer populär.

Givetvis vill man ladda bilen där man bor. Medlemmarna i din förening utgör inga undantag. Att kunna ladda sin elbil i nära anslutning till hemmet är smidigt och kan spara mycket tid. Idag kan potentiella köpare välja bort en bostad de annars är intresserade av, till fördel för en bostad där de kan ladda sin bil.

Laddstation för din bostadsrättsförening

Genom att installera en laddstation till din BRF i Stockholm blir föreningen inte bara mer attraktiv, det kan även påverka ekonomin till det bättre. Köpare är benägna att betala mer för en bostad där laddmöjlighet finns. Det gör även att din BRF får en tydlig miljöprofil. Kanske får du mersmak och planerar för solceller redan nästa år? Vem vet?

Experter spår att allt fler kommer att byta till elbil inom de närmaste åren och då ligger er förening redan i framkant, med färdiginstallerade laddstationer. Inte så dumt! Det finns laddstationer för flera olika behov, vilket gör att du kan placera dem både utomhus och i parkeringshus. Det gör att du har stor valmöjlighet gällande laddstation för din BRF.

Så får du veta vilken arkitekt Stockholm rekommenderar

7 Mar 2023

Genom att läsa omdömen på nätet kan du få reda på vilken arkitekt Stockholm rekommenderar. Det ska vara busenkelt att anlita en arkitekt i Stockholm.

Den som tror att det är svårt att hitta en arkitekt Stockholm verkligen rekommenderar har fel. Idag lämnar väldigt många människor omdömen kring de yrkespersoner de valt att anlita och det är busenkelt att anlita en arkitekt i Stockholm.

I sina omdömen beskriver ofta tidigare kunder hur de upplevt arkitekten. Var hen nogrann? Tog hen hänsyn till kundens önskningar och drömmar? Var det lätt att få bygglov för den ritning arkitekten producerade åt sin kund? Och höll arkitekten den tilltänkta budgeten, eller skenade det överenskomna priset iväg?

Det ska vara spännande att anlita en skicklig arkitekt

Att stå i begrepp att anlita en duktig arkitekt ska kännas spännande. Många upplever dock en oro innan det första mötet med arkitekten. Ofta finns det farhågor kring hur dyrt arbetet kommer att bli men också kring huruvida kundens drömmar kommer att kunna gå i uppfyllelse. För en privatperson är det nämligen svårt att veta vad som är möjligt att bygga och vad som inte går att få till.

Skickliga arkitekter är som tur är mästare på att hitta vägar som gör kunden nöjd. Med gedigen erfarenhet i bagaget vet arkitekten vilka lösningar kring byggnationer som finns att tillgå, och ofta har hen även kunskap om nya smarta tekniker. Sådant som gemene man inte känner till, eller kan visualisera, när det kommer till ny- eller ombyggnation.

Din målare i Stockholm

20 Feb 2023

Det är lika bra att lämna över jobbet till din målare i Stockholm på en gång. Då kan du få det bästa resultatet. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka.

När det är dags för renovering där hemma så är det bra att veta att din målare kommer att kunna hjälpa dig med allt från början till slut. Involvera därför din målare så snart som möjligt. Att köpa måleritjänster i Stockholm ska gå smidigt, snabbt och vara prisvärt.

Vilka tjänster kan du anlita en målare för? Du kanske ska måla om i taket. Det tar tid och är knepigt. När det är dags för att måla om i köket så är din målare där för dig. Det går också fint att anlita en målare när det är hög tid att måla om fönstren. En fondvägg är heller inget problem.

Tips från din målare

Det är såklart svårt att bestämma sig för vilken kulör man ska välja. Det beror ju helt på vad du vill uppleva. Det är bra i ett land där solen har en tendens att försvinna under längre perioder, att du inte väljer allt för mörka färger. Det gör att rummet förminskas och nedtonas på ett annat sätt.

För dig som vill ha en tydlig skillnad i rummet så finns det två enkla tips att tänka på. När du funderar på ljusa färger, så välj en nyans mörkare. Då kommer du att få den där lilla gnistan i rummet. Om du funderar på mörkare färger, så välj en nyans ljusare för att inte bli överväldigad.

Trafikskola i Stockholm – för dig som vill kunna köra bil i nödfall

13 Feb 2023

Det är inte alla som vill köra bil. Ändå kan det vara klokt att skriva in sig på en trafikskola i Stockholm och ta det där körkortet trots allt. Ifall att.

Att köra bil hör till vissa människors specialintresse. De vet inget roligare än att få ratta runt på vägarna. Vissa tycker till och med att det är så roligt att de åker runt i sin bil bara för att det är just roligt, inte för att de är på väg någonstans. Andra tycker inte alls det är särskilt kul att köra bil, och undviker det i möjligaste mån.

Men oavsett vilket, är det mycket sällan som man hör att någon ångrar att de tagit körkort. Även de som helst inte använder sig av det. Att kunna köra bil i nödlägen är till exempel något som de flesta faktiskt vill kunna göra. Så även om du inte känner dig så pepp på att köra bil, kan det vara en god idé att ta körkort ändå. Ifall att.

Elevcentrerad utbildning på trafikskola i Stockholm

Inskriven på en trafikskola i Stockholm kan du känna dig trygg med att få dina körkortsstudier anpassade efter dina förutsättningar. En körkortsutbildning är en utbildning där du som elev står i centrum, och där målet egentligen inte är att testa dina kunskaper – utan att se till att du har de kunskaper du behöver.

Men glöm inte att åtminstone hålla din bilkörning någotsånär uppdaterad under de kommande åren, efter att du gjort din godkända uppkörning och fått körkortet i din hand. Bilkörning är nämligen något av en färskvara, och om olyckan är framme och du verkligen måste köra bil är det bra om du inte är alltför osäker.

Paintball i Stockholm – den perfekta kombinationen

8 Feb 2023

Att avsluta singellivet med en ordentlig runda paintball i Stockholm är populärt och därmed vanligt förekommande för svensexor och möhippor. Boka därför i tid.

Det finn en sak som är obligatorisk innan dess att din vän eller väninna ska gifta sig. Och det är att anordna en svensexa eller möhippa före bröllopet. Vad man dock ska hitta på kan vara en större utmaning – men då gör man det onödigt svårt för sig. För självklart är det paintball som ska stå på agendan.

Förvisso är det en extremt vanlig aktivitet att boka in paintball på till exempel en svensexa. Men det finns en anledning till att det är så. Det är en aktivitet som man kan göra tillsammans i ett större gäng – och framför allt är det fantastiskt roligt att få skjuta färg på varandra. Så varför ändra på ett vinnande koncept?

Paintball – bara en del av dagen

Om ni dessutom väljer att spela paintball i Stockholm kan ni berika dagen med en hel del roliga sätt att bedriva tiden tillsammans. För det första finns det några oerhört attraktiva banor i huvudstaden – men ni behöver någonstans att ta vägen efter skjutandet också. Och då är Stockholm svårslaget.

För ni vill väl kunna varva ned efter striderna med varsin öl och prata om de strapatser som var tidigare under dagen? Stockholm erbjuder massa alternativ till utgång efter paintballen för att fortsätta festandet. En sak är dock säker. Den som står som vinnare efter färgslaget lär påminna resten av er om det under hela kvällen.

Slipp stressen och lämna bort flyttstädning i Stockholm

9 Jan 2023

Bara tanken på att ta itu med städningen efter en flytt är otroligt tröttsamt. Istället kan du göra som så många andra och anlita flyttstädning i Stockholm.

Städa kan vara något av det tråkigaste som finns. Det är som man stirrar sig blind på röran och inte vet var man ska börja. Samtidigt som man redan är helt slut efter en lång och tung flytt. Men slutstädningen, den kommer man inte undan. Nu ska det städas på en helt annan nivå, det är inte bara en vanlig storstädning som man tidigare hade en gång i veckan.

Nu ska allting tas, det ska bli som nytt igen. Med hjälp av en städfirma, så skulle det kunna bli verklighet. Lägenheten skulle bli fläckfri och gå igenom en besiktning utan problem. Det bästa av allt är att man slipper göra det själv och låter proffsen utföra sin magi.

Grundlig flyttstädning i Stockholm

Konsten att göra allting rätt, är att välja rätt. Det vill säga rätt städfirma att ta hand om flyttstädningen. Det krävs en grundlig och noggrann städning för att få allting rent och de bör ha rätt kunskap. I Stockholm finns det flera olika städfirmor, vilket innebär att man kan hitta de bästa.

Det går även att få flyttstädningen till ett väldigt bra pris. Kolla upp det genom att ange hur många kvadratmeter det gäller, eller kontakta en firma och be om en offert. Glöm inte bort att du kan ha rätt av rutavdrag när du anlitar en städfirma. För att hitta rätt städfirma så kan du besöka www.stockholmflyttstädning.nu.

Snabb och säker trädfällning i Stockholm

9 Jan 2023

Du kan behöva anlita en erfaren arborist för trädfällning i Stockholm. Att fälla träd är farligt och det jobbet bör utföras av en person med rätt kompetens.

Det är nog ingen som tycker att det är roligt att fälla ett träd, men ibland så måste det arbetet ändå göras. Ett träd kan till exempel drabbas av sjukdom, stå i vägen eller ligga över en elledning och kan då behöva fällas. Det krävs stor kunskap för att fälla ett träd korrekt, för att undvika skador på egendom, människor eller djur.

Om man gör det minsta fel vid en trädfällning kan trädet falla åt ett helt annat håll än vad du tänkt dig. En god idé är att låta en arborist fälla trädet, speciellt om det rör sig om ett stort träd. En arborist har bred kompetens gällande säkerhet och den visuella aspekten av trädarbeten.

Trädfällning kan vara nödvändigt vid många tillfällen

Det finns många tillfällen då det kan vara nödvändigt att fälla ett träd i Stockholm. Ett träd som står i din trädgård kan ställa till elände för dig. Det kan släppa frön, grenar, blad och förhindra gräsmattans utveckling. Trädet kan stå för nära poolen eller uteplatsen eller vara i vägen på annat sätt.

Det kan också hända att rötter från ett träd försämrar grunden, uppfarten eller trottoaren. Oavsett anledningen till att du vill få bort ett träd bör du inte ge dig på att fälla det på egen hand. För din egen och andras säkerhet bör du istället anlita en certifierad arborist. Du kan hitta mer om trädfällning här: wasaträdfallning.se

Badrumsrenovering med hemmaspa i Bromma

31 Dec 2022

Idag har det blivit mycket populärt att anordna ett hemmaspa i sitt eget hem i Bromma. Ett mys som man kan möjliggöra när man utför en badrumsrenovering.

I dagens stressade samhälle är det skönt att lägga lite extra tid på att ta hand om sig själv då och då. Därför är det många som satsar på att åka på spa. Men det är tyvärr ett ganska dyrt sätt att få lite mys, så därför kan det vara att man gör det mer sällan.

Men om man tänker efter lite extra vid sin badrumsrenovering, så kan man i sitt eget badrum i Bromma då och då ha ett hemmaspa. Kanske för sig själv, sin familj eller för sina vänner. Några timmar där man tar lite extra hand om sig själv och de närstående, utan att det kostar mer än möjligen några produkter.

Funktionell badrumsrenovering i Bromma

När man ska göra ett nytt badrum i Bromma så kan man välja att skapa funktioner som är lite extra härliga. Om man tänker hemmaspa, istället för att bara tänka badrum, så kan man med enkla medel skapa de bästa förutsättningarna utan att det ska kosta så mycket.

Istället för en dusch så kan man sätta in en massagedusch, eller en dusch som har olika munstycken och även dimma. Och istället för ett vanligt badkar så kan man sätta in ett bubbelbadkar. Det kan även addera till myset ifall man får plats med en liten bastu och om man installerar golvvärme.

Valpkurs i Stockholm hjälper dig att uppfostra en drömhund

12 Dec 2022

På en valpkurs i Stockholm får du all den hjälp du behöver för att skapa starka band till din valp. På så vis får du en lydig och väluppfostrad vän för livet.

Drömmer du om en gullig hund att mysa med i soffan, långa promenader tillsammans och trevligt sällskap? Anledningarna till att skaffa sig en liten hundvalp är många, och drömmen om det mysiga livet som hundägare finns hos många.

Men risken att det går fel finns faktiskt, och drömmen blir kanske inte alltid som man tänkt sig. En ouppfostrad hund kan skapa mycket problem och helt plötsligt måste du kanske köpa nya skor varje vecka istället för att mysa på soffan. Med en valpkurs i Stockholm får du hjälp att uppfostra din drömhund så att drömmen faktiskt går i uppfyllelse.

Skapa starka band till din hund med valpkurs i Stockholm

Med hjälp av en valpkurs får du inte bara en väluppfostrad hund, utan också en vän för livet. Genom att gå valpkurser tillsammans kommer du och din hund bygga starka band som finns kvar hela livet. En hund som känner sig trygg med dig och litar på dig är oftast en hund som också lyder dig.

Att gå en valpkurs hjälper dig alltså att skapa en stark kontakt med din hund, men du får också möjlighet att binda kontakter med andra hundägare. Kanske kan du träffa din framtida promenadkompis eller någon att dela erfarenheter med när det kommer svåra perioder. Det är verkligen ett tillfälle att ta vara på! Boka in dig till en valpkurs här: www.valpkursstockholm.se

Tapas i Stockholm är en fröjd för alla sinnen

12 Dec 2022

Vill du äta tapas i Stockholm ska det inte vara en omöjlighet. Det går att sitta ner och åtnjuta dessa spanska små delikatesser på flera ställen i stan.

Tapas är från början ett litet mellanmål. Det kunde även vara en form av snacks. Med tiden blev det någon annat. En tapas är nu något som finns över hela världen. Tapasrestauranger serverar små utsökta rätter. Du kan välja att ta in så många du känner att du orkar äta och vill ha.

Alla äter gemensamt och gemytligt om ni är flera i sällskapet. Det skiftas mellan smaker och det sörjer för att upplevelsen blir bra. Små delikatesser och såväl starka såser som milda smaker finns till ditt förfogande.

Tapas gör Stockholm till en bit av Spanien

Det kan verka svårt att avgöra vilken restaurang som har Stockholms bästa tapas. Men är det verkligen det? Det kanske finns en restaurang som har de godaste tapas du kan tänka dig. Med en genuin smak av Spanien i varje tugga. Men vem ska ha äran att få avgöra vilket ställe som är absolut bäst?

Har du och en professionell provsmakare ens samma upplevelse av de tapas ni äter? Är det dina otränade smaklökar som ska få bestämma – eller de som sitter på en kunnig provsmakare som ätit tapas i alla restauranger som finns att uppbringa i Stockholm? Det är en knivig fråga. Du får besvara den själv. Varför inte ta och testa alla tapasställen i Stockholm? En hobby så god som någon.

Sälja bil snabbt och enkelt i Stockholm

24 Nov 2022

När man säljer sin bil i Stockholm så vill man gärna att det ska gå snabbt och enkelt. Därför finns det idag sätt man kan nyttja för att göra just det.

Livet är fullt av saker att göra. Därför kan en bilförsäljning vara ett ok som man vill bli av med så fort som möjligt. Och idag finns det fler möjligheter än någonsin att sälja sin bil snabbt och enkelt i storstäder som Stockholm, men även runt om i landet, på såväl mindre orter som större.

Det är så pass enkelt att man bara bokar en tid och åker dit med bilen. Och man kan vara säker på att man inte kommer åka hem med bilen igen, om man inte vill. Däremellan slipper man osäkerheten gällande ifall köparen dyker upp eller den ibland tröttsamma dansen av prutning.

Tryggt att sälja bil i Stockholm

Vem är det då som du kan sälja din bil till? Det kan vara lite olika företag. När du ska sälja din bil i Stockholm så kan du göra det till vissa bilförsäljare. Det är företag som köper in bilar av privatpersoner och sedan säljer dem vidare, kanske efter en liten putsning av ytskikten eller vissa reparationer.

Men det finns även de som köper bilar som specialiserat sig enkom på detta. När de sedan köpt in bilen så säljer de vidare den till en bilhandlare som säljer bilen till privatpersoner. En kedja som alla tjänar på och som underlättar för bilägaren.

En rörmokare i Stockholm kan få slut på mardrömmarna

23 Nov 2022

Dra inte ut på det mer. Om det behövs en översyn av rören i er BRF i Stockholm så be en rörmokare att göra just det. Lägg sen upp en plan och sluta oroa dig.

Det där med rörledningarna i flerfamiljshus är något som man helst inte vill tänka på. Men frågorna gnager ändå, för dig som har ansvar för fastigheten. Hur gamla är rören? Vilket skick är de i? Börjar det bli dags för stambyte, eller skulle det kunna räcka med relining eller rent utav en högtrycksspolning?

Det hjälper inte att blunda för situationen. Det är mycket bättre att ta tag i det innan läget blir akut. Problemen kommer att mångfaldigas ifall det skulle bli så. Så se till att kontakta rörmokare i Stockholm redan nu. Tänk inte mer på det. Bara gör det.

Rörmokaren undersöker och ger förslag

Det som kommer att ske är att rörmokaren kommer ut och undersöker rörledningarna. Förmodligen har hen särskild utrustning för att kunna göra detta, till exempel en kamera som kan filma inuti rören. Sen kommer hen att komma med utlåtande om hur det ser ut och förslag på vad som bör göras i nuläget och vad som bör planeras för framtiden.

Därefter får du en offert som ni kan ta ställning till i bostadsrättsföreningen. När beslutet är taget så kommer du att kunna sova bättre på nätterna. Du kommer att sluta drömma om flodvågor som jagar dig genom natten, eller toalettstolar som sprutar ut fontäner av vatten när du spolar.

Isolering i Stockholm – bra för miljön

1 Nov 2022

Att isolera hus är naturligtvis bra för att energibehovet för uppvärmning minskar. Men för isolering i Stockholm finns ett miljövänligt isoleringsmaterial.

Det finns förmodligen ingen människa som vill bo i ett dåligt isolerat hus med kallt inomhusklimat och dragiga fönster och dörrar. Under de senaste åren har husväggar blivit allt tjockare. Husen har blivit energisnåla och ibland självförsörjande på energi, med olika smarta lösningar för värmeåtervinning och till och med egen elproduktion via solceller.

Men fokus har kanske inte legat på val av isoleringsmaterial. Sedan mitten av 1900-talet har isolering med mineralull varit det gängse förekommande. Men på senare tid har ett delvis nygammalt isoleringsmaterial utvecklats i modern tappning, nämligen träfiberisolering.

Isolering i Stockholm med träfibermaterial

Om du är miljömedveten, vill du förmodligen välja ett isoleringsmaterial som kommer från förnybara råvaror. Vad är då naturligare än att välja en isolering som producerats via fotosyntes i skogen, nämligen trä. Idag kan du köpa isolering tillverkat av träfiber i form av skivor eller lösull. Materialen har mycket goda egenskaper och värden vad gäller isolering mot kyla och ljud.

Isolering av träfibermaterial kan du använda i väggar, tak och golv. Husets isolering blir hygroskopisk, vilken innebär att material tar upp och avger fukt i takt med ändrad luftfuktighet. Materialet är lätt att applicera. Lösullsisolering sprutas in, vilket gör att vinklar och vrår blir väl täckta. Isolering med träfiber är stabilt och sjunker inte ihop. Materialet har hög densitet och ger tröghet åt luften och avkylning i väggar minskas.

← Äldre inlägg