Slipa golv ett miljövänligt alternativ

Det pågår en miljörörelse, vågar vi påstå. Allt fler människor, företag, och förhoppningsvis politiker och samhällsbärare inser att det faktiskt är vi människor som har påverkat den globala miljön och klimatet, bara under den förhållandevisa korta period som vi människor har levt på jorden. Aldri g någonsin har så stora förändringar ägt rum som under den tid vi har levt på planeten jorden. Samtidigt infaller de största uppvärmningen av jorden med människans närvaro, vilket leder oss till det faktum att det är vi som gemensam nämnare, är de som påverkar vårt klimat mest. Allt faller tillbaka på oss människor. 

Som konsumenter har vi stor makt över utvecklingen

Här är vi inte det minsta pessimistiska, tvärtom. Som konsumenter har vi en stor makt och möjilghet att påverka utgången av den ytveckling vi ser just nu. Den dagen fabrikerna och tillverkarna inser att vi efterfrågar hållbara material till våra hem och att vi önskar återvinna fler material, kommer de att ställa om sin tillverkning efter det som vi efterfrågar. Den trend som just nu är för handen är den om hållbarhet och produktion med tanke på långsiktighet, återvinning och hänsyn till miljö och klimat.

Slut med slit-och-släng – fram för hållbarhet

Därför rekommenderar vi inredningar som går i linje med detta; klassiska material som håller i längden. Inget köp-slit-och-släng längre. Så kommer vi till det som denna blogg handlar om; att satsa på att slipa, renovera, återvinna och restaurera istället för att riva ut, och köpa nytt. Har man då till exempel ett vackert trägolv, ska man absolut inte riva ut det och slänga det. Sopberget är redan tillräckligt stort. I stället ska man uppskatta det man har och hellre slipa om det.

Så hittar du en pålitlig golvslipning

Men var får man tag i en golvläggare som kan gör det arbetet? Bor du i Stockholmstrakten kommer du att upptäcka att du har över 350 hantverkare som kan slipa om golv, om du googlar golvslipning Stockholm. Bor du på annan ort, skriver du givetvis in den orten i Googles sökfält. Då tar du sedan kontakt med någon av dem och ber om offert och referenser. När du sedan kontrollerar referenserna, kan du se efter att de arbetar nära din bostad eftersom de tar betalt för resor till och från arbetsplatsen och din bostad. Arbetskostnaden är avdragsgill enligt ROT-avdraget och du får alltså dra av 30 procent, men inte mer än 50.000 kronor per person och år.

20 Jun 2018