Har du nyss flyttat till Stockholm?

Att bo i Stockholm har många fördelar, till och med när man har barn. Barn som bor ute på landsbygden eller i mindre städer kan lätt lockas av fel saker när de väl kommer till stan. Barn som växer upp med farorna tycker inte det är så lockande att göra något dumt, eftersom de hela tiden lever vid sidan om det. Låter det konstigt? Om man växer upp med alla nöjen som finns som det är i en så stor stad som Stockholm, och har bra föräldrar som pratar med sina barn, då är alla nöjen som de kan tycka är kittlande, inte på samma sätt, som när de alltid har det nära. Däremot om man som barn inte växer upp med alla nöjen nära sig, blir det svårare att avgöra vad som är bra eller dåligt eftersom man inte har någon erfarenhet av det. För barnen finns det också mer att välja mellan; fler skolor att välja mellan, fler utbildningsvägar sedan när de växer upp. De kan på ett helt annat sätt välja att jobba om de skulle vilja det. Arbetslösheten är större på små orter när det inte finns saker att välja mellan.

Vara barnfamilj i Stockholm

Som barnfamilj finns det mycket att välja mellan förutom skolor och jobb. Här kan man välja på ett stort utbud av fritidsintressen. Vill man lära sig dansa, segla eller träna kampsport finns det många alternativ att välja mellan. Flyttar man från en mindre stad har man så många fler att lära känna i en storstad. När man bor i en så pass stor stad som Stockholm, blir det lätt som större bostadsöar mellan de olika stadsdelarna. Väljer man att bo i förorten, finns det många olika förorter att välja mellan. Den i särklass finaste förorten är de skärgårdsförorter man kan bo i, som Värmdö. Här är skärgården nära. Man kan bo vackert så gott som var som helst på hela Värmdö. Gillar man dessutom båtar och segling finns det många småbåtshamnar att välja på. Inte alls konstigt att en av Sveriges rikaste familj; Wallenberg har valt Värmdö som sin bostadsort.

Bygga hus

Det är också lättare att få tag i tomt att bygga på i Värmdö. Oftast är det lättast ju längre ut från innerstaden i Stockholm man kommer. Tjugo, trettio kilometer från innerstaden kan man hitta fina tomter och bygga ett hus, som man önskar. Det är i och för sig ett stort projekt. Fördelen är att man kan få huset precis anpassat precis efter sina önskemål. Vill man inte bygga nytt, är det också lättare att köpa hus ju längre bort från stadskärnan som man kommer. Kan du dessutom tänka dig att köpa ett lite äldre hus och renovera det kan du komma över hus under fem miljoner.

Renovera gamla hus

Är du något så när händig är det bäst för plånboken att köpa ett gammalt hus och sedan renovera det. Man kanske inte behöver göra allt på en gång, utan ta ett steg, eller rum i taget. De viktigaste rummen att renovera brukar vara kök och badrum. De är också de mest resurskrävande men som också mest höjer värdet på din bostad. Nu kanske man inte riktigt har lust att renovera bara för att höja värdet, utan för ens egen skull. Har du kommit över ett hus på under tre miljoner, har du säkert råd att ta ett lån, på säg 3.500 000 kronor och kan spendera 500.000 kronor på renovering på huset. Du kommer ganska långt om du har en budget på en halv miljon kronor.

Att ägna sig åt byggnadsvård är snyggast rent stilmässigt om du har köpt ett gammalt hus. Det är inte snyggt när man kommer in i ett hus byggt runt sekelskiftet och se en inredning som går i åttiotalet, eller nittiotalet. Att komma in i ett gammalt hus och se en total renovering av huset som går i modern stil är inte snyggt. Man kan renovera i en stil som går i samma stil som resten av huset, om man bryr sig lite och tar reda på var man kan hitta ny köksinredning, eller låta bygga en ny köksinredning i gammal stil.

Hitta ett byggföretag

När du väl har hittat den stil som du vill ha din inredning i, gäller det att hitta rätt byggföretag. Är du ny i Stockholm är det kanske inte så lätt att hitta någon som du har erfarenhet av. Du kan alltid fråga grannar och arbetskamrater. Eller så googlar du efter ett bra byggföretag. Googla då badrumsrenovering Värmdö, så får du förslag på flera hantverkare som arbetar på Värmdö. Be sedan om offerter och referenser. Sedan är det bara att sätta igång.

13 Mar 2018