Vilka nöjen finns det i Stockholm?

När man flyttar till ett nytt ställe, som Stockholm, och kanske bara varit i staden vid några enstaka tillfällen, då känner man inte riktigt till allt som finns att få tag i, i Stockholm. Har man väl bestämt sig för att flytta till en ny stad, och lämna den stad man bor i, är det som oftast ett stort steg. Förutom det basala att skaffa sig ett nytt arbete, skola och dagis (om man har en familj) och en ny bostad, är det även vissa andra servicetjänster som man behöver bekanta sig med.

Det gäller hitta till alla nya ställen

Vilket vårdcentral, tandläkarmottagning och allmänna tjänster som bibliotek och kommunala tjänster finns det? Vart ska man gå för att köpa en ny hammare, skrivmejsel och annt sådant som man kan behöva för att få möbler, tavlor och annan inredning på plats i den nya bostaden? Var finns den lokala biografen? Den närmaste livsmedelsaffären och puben? 

När det kommer till nöje och annat som kan roa en, finns det många sådana nöjen som man kan ta del av. Här finns nöjen av olika slag som man kan ta del av. Vi utgår från januari 2019 och framåt.

Dessa nöjen kan du ta del av under 2019

  • Gillar man trolleri kan du ta med barnen på Tobbe Trollkalrs jubileumsshow den 26 januari.
  • Så kan man gå på Charlotte Perrellis konsert på Rival den 30 januari.
  • Gillar man dans, besöker Ali Chahrour Dansens Hus den 30 januari.
  • Gillar du Magnus Uggla kan du ännu se honom på Göta Lejon den 1 februari.
  • Den 5 mars 2019 kommer en konsert med Andrew Lloyd Webber hållas på Cirkus i Stockholm.
  • Den som gillar Cher kan gå på Friends Arena den 17 oktober.

Vill du hellre aktivera dig och göra något nytt, som att gå en stadsvandring och lära känna Stockholm lite bättre, kan du följa med i en stadsvandring i Gamla stan. Då går du med en guide som berättar en hel del om Stockholms stads historia och vad som finns att berätta om Gamla stan och de olika hus som finns där. Det finns så många olika muséer som är öppna för besök, de största är Nordiska muséet och Vasamuséet på Djurgården, förutom Skansen som är ett levande museum hela året runt. Vill du se svensk och internationell konst kan du gå till Nationalmuséet vid Strandvägen, Östasiatiska och Moderna muséet på Kastellholmen.

När du vill prova på nya mat och dryck

Om du är intresserad av mat och dryck finns här så gott som nästan hela världens mat att tillgängligt i Stockholm; vad sägs om afrikansk mat, indisk, pakistans, japansk, koreansk, kinesisk, libanesisk och marockans mat? Här finns naturligtvis vanlig svensk husmanskost och italienskt, franskt och spansk mat. Vill du hellre prova på viner och lära dig mer om viner, rekommenderas vinprovning i Stockholm.

17 Dec 2018