Så väljer du rätt leverantör av städtjänster

Det finns några praktiska saker som du bör tänka på innan du som företagare bokar en utomstående städfirma som ska sköta städningen på ditt företag. Till att börja med bör du ta referenser av den firma du tänker anlita. Det är lätt att mest tänka på kostnaderna, du har troligen redan beställt olika offerter och valt utifrån dessa. Men kolla vilka referenter som är beredda att gå i godo för att städfirman är bra.

Det här är ett bra sätt att få koll på att du har tänkt rätt vid valet av städtjänster. Många städfirmor, kanske till och med de allra flesta, är bra i dag på att leverera städservice. Men vilken service handlar det om? Är det samma för alla städfirmor?

Sedan både efterfrågan och utbud av städtjänster har ökat har en del firmor som säljer städhjälp specialiserat sig på just företagskunder, medan andra städföretag är särskilt inriktade mot privata kunder. Som företagare är det bättre att anlita en firma som är duktig på att leverera städtjänster till just andra företag.

Städtjänster i professionell miljö

Det är såklart skillnad på att städa ett hem jämfört med ett kontor, en affärslokaler eller andra rum som är ämnade för yrkesverksamma människor. Städfirmor som har koll på städtjänster för företag förstår att deras service måste gå hand i hand med företagets förutsättningar. Det kan handla om allt från vilken tid på dygnet ni behöver städhjälp till vilken hänsyn som måste visas på vissa avdelningar och hur städpersonalen ska prioritera sina uppgifter på plats hos er.

Många städföretag har i dag möjlighet att erbjuda tilläggstjänster utanför själva kärnverksamheten som förstås är städningen. Personal på en städfirma kan ibland gör enklare jobb som tidigare räknats som typiska vaktmästarsysslor. Ta fram papper till skrivare, fixa fruktkorgar, ladda kaffemaskiner och så vidare. För dig som företagare kan den här hjälpen lösa många små praktiska stötestenar för dig och personalen. Städfirman kan bli som ett smörjmedel för er på jobbet. Om du till exempel betalar städfirman för att deras personal ska hålla snyggt i köket och plocka ur diskmaskinen på morgonen så har du och personalen direkt ett ämne mindre att bråka om på kafferasten.

Det är precis därför du ska ta reda på vilka städfirmor som är vana att jobba mot just andra företag. Städfirmor som riktat in sig på just arbetsplatser har större kunskap och förståelse för hur de kan hjälpa dig i vardagen. Genom att ta kontakt med en specialiserad städfirma kanske du upptäcker att det finns fler tjänster som du vill ha hjälp med av firman. Det handlar om små men viktiga uppgifter som lätt faller mellan stolarna. Det kan handla om allt från att städa firmabilarna till att bära ut gammalt kontorspapper till återvinningen.

19 Dec 2018