Prisvärd målare i Stockholm

Man kanske borde ta och måla om? Tanken har nog slagit de flesta av oss någon gång, men alla som någon gång har målat vet att det ä ett projekt som kräver lite mer än vad man räknat med från början. Att måla är något som är väldigt roligt – då man väl kan börja doppa penseln i färgpytsen. Innan dess – ja, då är det inte fullt lika roligt. Att slipa, att tvätta, täcka alla lister, täcka längs taket, täcka golvet och genomföra allt annat är tråkigt – men det är absolut nödvändigt.

Ett målerijobb blir nämligen aldrig bättre än det initiala grundarbetet och därför ska också den största vikten läggas på det. Ska man vara krass och jobba som en målare gör så handlar det om en procentsats på kanske 70-30 i grundarbete kontra själva målningen. Därför säger många orden vi inledde texten med – men man gör inte verklighet av planerna då det, helt enkelt, kräver lite för mycket tid, kraft och ansträngning.

Dock; varför ska man göra det på egen hand? Det går alldeles utmärkt att anlita en målare och bor man i en större stad så är detta dessutom mer prisvärt än någonsin. Vi kan här säga att du äger ett hus i Solna och känner att du tröttnat på dina vita väggar; du vill måla om och du vill ha en lite färggladare interiör – men du har inte tiden som krävs för att måla och du kontaktar därför några målare i Solna och i Stockholm. Det du kommer att mötas av här är att prisskillnaden dem emellan är väldigt stor och att du i och med detta har ett extremt bra förhandlingsläge. I och med konkurrensen mellan målare så har också priserna sjunkit och där har du en klar fördel av att bo i exempelvis Solna.

Vidare gällande priset – och detta gäller över hela Sverige – så kan du numera också använda dig av en synnerligen generös skattereduktion. Rot-avdraget går att använda mot en målare och dennes tjänster; du kan i och med detta – med ett tak om 50.000 kronor årligen – dra av 30% av den totala arbetskostnaden.

Låter krångligt? Tvärtom; det brukar redan vara avdraget på den faktura du får av den målare du anlitar och allt som krävs är att du loggar in på Skatteverkets hemsida för att se huruvida du är berättigad eller inte att använda ditt rot-avdrag.

11 Dec 2016