Hitta rätt målare i Danderyd

Letar du efter en målare i Danderyd? Om man inte har anlitat tjänsten förut kan det vara svårt att veta vilken aktör man ska välja. Det är skillnad om man faktiskt har goda erfarenheter av en aktör sedan tidigare – då är det enkelt att bara anlita samma igen. 

När man anlitar en hantverkare – vilken som helst egentligen – är tillit mycket viktigt. Trots allt ska man släppa in någon i sitt hem och låta utföra ett arbete som, om det går fel, kan få jobbiga konsekvenser. Om du inte har kontakt med en målare sedan tidigare är det absolut ingen omöjlighet att en ny bra aktör, utan att det tar alltför mycket tid eller energi i anspråk. Det gäller bara att veta hur man ska göra. Här ger vi ett par förslag. 

Hör med vänner och bekanta

Det här är troligen det bästa sättet att hitta nya hantverkare att anlita tjänster av. I motsats till firmornas egen marknadsföring har dina vänner inget intresse av att sälja in en firma till dig som de genuint inte anser är duktiga. Således bör du alltså kunna lita på din vän – om han eller hon har haft mycket goda erfarenheter av en viss målare, lär du också ha det. 

Givetvis bör du höra med andra i Danderyd. Talar du med din vän i Södertälje finns risken att ganska stora resekostnader behöver läggas på fakturan. Det här är givetvis något man vill undvika. Även om Danderyd i sig inte är jättestort, kan du anlita aktörer från hela Stockholm och dess norra sida. Antalet målare att välja mellan är således stort som boendes i Danderyd. 

Använd en offertsida

En offertsida är en tjänst som förmedlar kunders uppdragsbeskrivningar till firmor i närheten. Sidorna är normalt gratis att använda och enkla att förstå sig på. Ofta finns det ett formulär direkt på startsidan där du beskriver ditt uppdrag i detalj; vad det är som ska målas, när du behöver hjälp och var uppdraget ska ske och så vidare. 

En fördel med det här tillvägagångssättet är att du snabbt får flera offerter att jämföra. Du kan nu jämföra prisförslagen på ett överskådligt vis och välja det som du tycker verkar bäst. Tänk på att inte bara titta på slutpriset – utan även vad som ingår. Viktigt är också att inte bara se till offerten – titta åtminstone också på omdömen och recensioner på nätet om målaren i fråga. Om inte det finns, kan du be målaren att själv tillhandahålla referenser till dig. 

Sök på nätet

Att söka på nätet är enkelt. Det som är svårare är att hitta en målare i Danderyd, där du känner dig trygg att ett gott jobb ska göras. Inte för att målaren nödvändigtvis inte skulle vara duktig – det är de allra flesta verksamma – men känslan av tillit måste fortfarande finnas. Den kan man få genom att granska firmorna noggrant. Titta på recensioner, omdömen, AllaBolag, hos Kronofogden och så vidare för att vara säker på att firman är seriös. 

18 Jan 2019