Hitta jobb i Enskede

Planerar du att flytta till Stockholm och Enskede? Eller bor du redan i Enskede och vill hitta ett jobb du inte behöver pendla särskilt långt till? Trots att Enskede i sig är ganska litet, gör närheten till Stockholm att arbetsmarknaden är ganska varierad. Vi har tittat på jobbportaler för att se vilka jobb det är som erbjuds i stadsdelen för tillfället. Inga företagsnamn nämns, eftersom syftet endast är undersökande. 

Utvecklare

Har du kunskaper inom utveckling? I sådana fall finns det säkerligen goda chanser till att kunna hitta ett jobb i Enskede. Flera företag söker efter detta, bland annat med spetskompetens inom cobol och stordatorer. Det här programmeringsspråket är relativt gammalt och har använts under mycket lång tid – och det finns fortfarande efterfrågan på folk som kan det. 

Som utvecklare är lönen ofta ganska bra, särskilt om man ser till utbildningstiden som inte sällan är ganska kort. Vissa har inte ens gått en formell utbildning utan tillskansat sig de kunskaper som krävs på egen hand. 

Takläggare

Det finns ungefär 3 700 anställda takläggare i Sverige idag – och många av dem älskar sitt jobb. Exakt hur många av dessa takläggare som är verksamma i Enskede är dock svårare att svara på, eftersom det inte finns någon direkt sammanställd statistik kring det. 

Som takläggare arbetar man med att lägga yttertak och tätskikt. Förutom en god grundfysik är noggrannhet en mycket viktig egenskap. Inte bara för att kunden ska bli nöjd med hur det ser ut rent estetiskt – utan också för att taket har mycket viktiga funktioner (så som att isolera värme och skydda mot fukt och kyla, till exempel). För att frodas inom yrket är alltså god grundfysik och noggrannhet två egenskaper man bör ha eller utveckla. Läs mer om hur det är att arbeta som takläggare i Enskede på: takläggareenskede.se.

Butiksarbetare

Dessa typer av jobb kan hittas över nästan hela landet, och så även i Enskede. Butiken som söker är en stor kedja som inte bara finns i Enskede, utan i nästan alla landets hörn. Mer precist handlar tjänsten om att stå i en delikatessavdelning. Skiften sker såväl på morgon och kväll som vardag och helg. Företaget trycker i annonsen på att den sökande har ett stort ansvar att se till att kunderna hittar det som de letar efter. Man ska bland annat se till att det är snyggt och rent i butiken och att hyllorna i avdelningen är välfyllda. Ett tydligt fokus mot bemötande och försäljning finns. I utbyte lovar de ”goda utvecklingsmöjligheter”.

13 Jul 2018