Vill du flytta till den mest anrika stadsdelen i Stockholm?

För den som är ny i Stockholm, är det en hel del att sätta sig in i när det kommer till den kungliga huvudstaden i Sverige. Flyttar man från Göteborg, anser många göteborgare att man sviker landets näststörsta stad. Man ses som en lokalpatriotisk förrädare. Från andra håll i landet , däremot ses inte flytten till landets huvudstad som lika känsligt eller negativt. Många som vill göra karriär, och höja sin lön, är en flytt till Stockholm mer eller mindre oundvikligt. Kanske man äntligen har fått ett jobb inom någon politisk administration, eller i någon av de olika statliga förvatlningarna i huvudstaden? Då innebär det karriärsteget oundvikligen en flytt till Stockholm.

Hitta rätt bostad i Stockholm

Stockholm är stort. Här finns inte bara ett centrum, utan flera. De olika stadsdelarna har sin karaktär och charm. Priset på bostäderna går efter tillgång och efterfrågan. De dyraste bostäderna ligger i och kring Östermalm, och den omedelbara kärnan i centrum. Områden kring Kungsträdgården, Nybroplan, Stureplan och Karlaplan har de dyraste priserna, om man vill bo i innerstaden i Stockholm. Andra populära stadsdelar är Gamla stan, Södermalm och Kungsholem. Där har du de mest attraktiva bostäderna i Stockholms innerstad. Har du råd, finns det flera objekt du kan satsa på i dessa bostadsområden.

Värdet på bostaden beroende på efterfrågan

Hur mycket du kommer att betala för den nya bostaden beror på efterfrågan, är den stor höjs priset, är det lågt sänks det. Även tvärtom; är tillgången stor, sänks priset eller om tillgången är liten höjs priset. Just nu råder det köparnas marknad. Det har hittills inte inneburit så stort fall på bostadens pris, däremot har säjtiderna blivit längre. Det innebär att säljaren får vänta längre än förut på att få sin bostad såld. Fortsätter det på detta vis, kan priserna falla. Och har du möljlighet att vänta, kan du ju alltid vänta på att priserna faller ännu mer. Man skulle ju kunna önska att priserna alltid var de samma. Att en stor lägenhet på en viss adress alltid var värd ett visst pris. Men så är det inte alltid. Allt har med tillgång och efterfrågan att göra.

Ta kontakt med mäklare

Om du vill få din bostad värderad bör du ta kontakt med en mäklare. Han eller hon känner mycket väl till området där du bor och känner oftast till priserna för hus i den storleksklass som din bostad ligger inom. Ska du sälja din bostad kan det vara bra att få ett ungefärligt pris på din bostad. Då vet du på ett ungefär vad du har att röra dig med om du sedan ska köpa en bostad i Stockholm? 

20 Jul 2018