Ved går att beställa i Stockholm

I vårt högteknologiska samhälle så kan det ibland bli lite för mycket. Vi är ständigt uppkopplade, vi går att nå överallt, vi kan sköta våra jobb från i stort sett varifrån som helst – fantastiskt; men också påfrestande. Våra hjärnor behöver vila och det är helt enkelt inte sunt att då man går och lägger sig ligga och titta på bilder på Instagram, uppdateringar på Facebook eller på Twitter och direkt då vi vaknar upprepa proceduren. Som att något världsavgörande skulle hänt under natten.

Det många insett är att vi behöver denna vila och att det till mångt och mycket handlar om att göra sig fri från ett slags beroende – tillbaka till grunderna således och där naturen och naturliga element är en viktig del. Kort sagt; att kunna slappna av, släppa stressen för en stund och kanske tända en brasa i sitt hem och bara sitta stilla framför denna för en stund.

Naturliga element skapar harmoni

Just en brasa är talande i detta och det är också en möjlighet som många har – men som man inte utnyttjar. Ser man till en äldre bostad i Stockholm så finns det ofta där exempelvis en kakelugn eller en öppen spis att använda och det enda som behövs för att skaffa sig denna vardagliga lyx och denna fristad i sin vardag är att köpa lite ved. Ved som går utmärkt att beställa och som körs fram till dörren i Stockholm. Vi anser naturligtvis inte att ved i sig är det som kommer att få människor att slappna av; men vi anser att element från naturen – ved, vatten, sten – samtliga kan skapa ett lite lugnare hem.

Det är ingen slump att fler och fler börjar inreda med exempelvis sten och trä i sina hem. Man får en harmoni och man får en avslappnande, naturlig miljö som hjälper en att slappna av. Ved och en öppen eld adderar ytterligare en dimension till detta.

Men; mitt hem i Stockholm har ingen öppen spis? Nej, men på marknaden finns utmärka, mobila sådana att köpa och som vare sig tar mycket plats eller utgör någon fara. Köpet går att motivera som en invstering – både i sig själv och sett till hur mycket man kan spara i sin värmekostnad.

9 Feb 2017