Vad kostar bröstoperationer i Stockholm?

De flesta som ska göra en bröstförstoring eller annat skönhetsingrepp på brösten är förberedda på att det kan bli en ganska stor kostnad. Om man verkligen vill göra det känns det dock kanske inte lika jobbigt att betala dessa pengar, då självförtroendet eller humöret kan bli mycket så bättre tack vare operationen.

Men hur mycket är det egentligen man betalar? 3 kliniker verksamma i Stockholm jämförs i den här texten.

Prisskillnaderna är relativt små

För en vanlig bröstförstoring landar priset på 39 000 kronor hos två av stockholmsklinikerna, medan den billigaste av de tre tar 37 000 kronor. Prisskillnaderna är alltså relativt små mellan dessa tre stockholmskliniker.

Olika typer av bröstförstoringsoperationer kostar däremot lite olika, beroende på bland annat vilken typ av implantat som ska användas. Hos ett av de två dyrare företagen kostar till exempel Motiva- och allergan-implantat 44 000 kronor, medan anatomiska implantat är dyrast med ett pris på 47 000 kronor.

De andra två företagen erbjuder inte lika många valmöjligheter på sin hemsida – men gemensamt för de resterande klinikerna är att de erbjuder bröstförstoring med Ergonomix-implantat. Hos den billigare kliniken kostar det här endast 41 000 kronor att genomföra, medan det andra (som generellt sett redan är lite dyrare) erbjuder ergonomix-implantaten för 44 000 kronor. Här har alltså prisskillnaden växt med en tusenlapp.

Prisgapet större vid bröstlyft

Hos den billigaste stockholmskliniken i jämförelsen kostar det 39 000 kronor att genomföra ett ”vanligt” bröstlyft. Hos ett av de dyrare företagen kostar det här 45 000 kronor – ett prisgap på hela 6 000 kronor med andra ord. Genomgår man ett bröstlyft hos det andra av de två dyrare företagen är prisgapet ännu större.

Här kostar det nämligen 48 000 kronor – klart dyrast av de tre företagen med andra ord. Prisskillnaden på 9 000 kronor mellan de det dyraste och det billigaste företaget är värt att notera.

Om man istället vill förminska brösten

Hos den billigaste kliniken kostar det här ingreppet 43 000 kronor att genomföra. Låter det mycket? Hos de två andra klinikerna kostar det här 45 000 respektive 50 000 kronor. Att förminska brösten kan man först tro är billigare än att genomföra en bröstförstoring – så är dock inte fallet.

Prisgapet är dock lite mindre här än vid bröstlyft, med en skillnad på 7 000 kronor mellan den billigaste och den dyraste kliniken.  

28 Oct 2016