Så kan du utforska servicen och tjänsteutbudet i Norrtälje

Norrtälje är visserligen inte särskilt stort, men likväl är det enklaste sättet att utforska tjänsteutbudet troligen att helt enkelt söka på internet. Ute på nätet finns det flera olika tjänster och sidor du kan använda dig av för att hitta det du söker.

Norrtälje kan sägas vara lite mindre än en medelstor svensk stad, med sina ca 18 000 invånare. Således bör du ändå hitta allt du behöver i staden. Är du nyinflyttad, eller bara intresserad av att se vad som finns i staden, kan den här texten förhoppningsvis komma till nytta.

Använd karttjänster

Vad letar du efter? De största karttjänsterna på internet har mängder av information du kan söka igenom. Vill du till exempel se, säg, markiser i Norrtälje kan du helt enkelt skriva in ”markiser Norrtälje” i valfri karttjänst. Du bör då få fram resultat som ger dig en bra helhetsbild av utbudet av markiser i staden.

Det här fungerar såklart på många olika produkter och tjänster. Om du inte är intresserad av markiser, kanske du är mer nyfiken på pizzerior, frisörer eller mataffärer? Sök!

Använd kommunens hemsida

På Norrtälje kommuns hemsida finns en hel del information samlad. Här hittar du även saker som du inte skulle hitta om du sökte via en karttjänst och vice versa. Skulle du leta efter till exempel markiser på kommunens hemsida, skulle du sannolikt inte hitta särskilt mycket. Skulle du å andra sidan söka efter bygglov och stadsplanering i en karttjänst, skulle du inte hitta särskilt mycket.

Här hittar du relevant information om kommunen. Särskilt bra är det läsa om du är nyinflyttad eller planerar att flytta till Norrtälje inom en snar framtid. Här hittar du till exempel bra badplatser, hur det ser ut just med bygglov, brandskydd, avlopp och vatten och en hel del mer.

Se och göra

Är du i huvudsak intresserad av aktiviteter hittar du det under fliken ”se och göra”. Till exempel kan du läsa mer om Norrtälje museum, som är ett museum i kommunal regi. Inriktningen är kulturarv, pedagogik och etnologi.

Även under fliken ”Turist i Norrtälje” finns mycket matnyttigt för dig som vill hitta saker att göra. Du tas då vidare till en länk som samlar skärgården och de kommunerna Vaxholm, Österåker och Östhammar (förutom Norrtälje, då). Här kan du till exempel hitta korttidsboenden och information om båtturer. Just båtturer, och sjön och havet överlag, är något som många förknippar starkt med Norrtälje. Gillar du fiske, bad och båtåkning har du kommit till rätt kommun.

16 Aug 2017