Så blir du av med ”Skrotbilen” i Stockholm

Stockholm: Har din bil gett upp och inte vill rulla en meter till? Eller har du gett upp och inte vill lägga en krona mer på lagning? Då är det dags att skrota den – eller? Det finns ett par alternativ för dig med en skrotbil som du vill göra dig av med.

Auktoriserad bilskrot

Väljer du att skrota bilen ska den lämnas in hos en bilskrot. I Stockholm finns ett par skrotar som man kan dra bilen till för att lämna in den för skrotning. Kan du inte dra dit bilen själv erbjuder en del även hämtning av de gamla och/eller trasiga bilarna. Detta så länge som man har den inom Stockholm. Generellt är det gratis att lämna in bilen men önskas hämtning får ibland en viss avgift betalas till den bilskrot som hämtar bilen.

Kom ihåg att:

Ta med dig registreringsbeviset och legitimation. Ska du lämna in någon annans bil på skroten behöver du ha fullmakt från den personen.

Efter att du lämnat en bil på en bilskrot ska du få en del papper med dig som visar att du lämnat in bilen. Det är mottagarbevis, kvitto samt påskrivet registreringsbevis. Registreringsbeviset skickas in (vilket även kan ske digitalt) vilket ger information om att du inte längre äger detta fordon.

Sälj den

Du kommer knappast få mycket för en gammal skrotbil. Men varför inte sälja den till en bilhandlare istället och få några hundra istället för att betala för transporten till en bilskrot.

Det finns nämligen ett par bilhandlare (eller verkstäder) i Stockholm som valt att köpa ”alla bilar”. I reklamen är de noga med att påpeka att de verkligen köper allt. Självklart kommer prisnivån spegla kvalitén men ofta finns det delar som de kan ta tillvara på eller renovera upp. En rejält krockskadad bil är exempelvis inte värd att laga. Men samtidigt finns metall som kan återvinnas och delar av bilen som kan monteras bort och säljas på andrahandsmarknaden.

Att få bilen värderad brukar vara gratis. Problemet är att få bilen till de som eventuellt köper den. Men är det ett lite högre värde kan de även komma hem till dig för att titta. Börja med att skicka in bilder så kan de göra en preliminär bedömning.

Eller sälj den…

Det är bara att gå in på Blocket.se och söka under Stockholm och fordon för att se att många väljer denna väg för att bli av med sin gamla bil. Här säljs bilar som är avställda, krockskadade och i behov av stora reparationer. De köps av personer som ser potentialen att renovera upp dem och sälja dem vidare men även av de som vill komma åt reservdelarna och använda dessa på andra bilar. 

 

12 Oct 2019