Professionell hemstädning ger ett nödvändigt andrum

Vi vet alla hur det kan vara. Dagarna går i ett och varje minut är fullbokat av någon typ av aktivitet; jobb, träning, handling, matlagning, skjuts av barnen, pendling till- och från jobbet, umgänge med vänner och skötsel av sitt hem. Därtill så ska man även hinna med att hjälpa barnen med läxor, mans ka hinna umgås som en familj och det är inte så konstigt att allt detta skapar en stress. En stress som i sin tur kan leda till något värre och där det till slut tar stopp.

Kort sagt; i ett så späckat schema så behöver man en ventil som släpper ut lite luft och som underlättar i vardagen. En ventil som för många familjer innebär att man anlitar professionell hjälp med sin hemstädning. Detta speciellt i Stockholm och det är något som vi baserar på att det är där som det så kallade rut-avdraget använts i störst utsträckning.

Först och främst här: rut-avdraget innebär att en familj i Täby kan anlita en städfirma för sin hemstädning och där man drar av halva beloppet för arbetet på sin deklaration. Detta med ett årligt tak om 25.000 kronor /person och det innebär att man i en familj med två stycken vuxna, rut-berättigade har 50.000 kronor/år.

Hemstädning passar alla

Det vi dock tänkte titta lite närmare på är just Täby och hemstädning där. Många ser nämligen rut-avdraget som ett sätt för personer i välbärgade områden – Täby – att finansiera en tjänst som de redan skulle haft råd med och man ser det därför som en orättvis skattesubvention som endast är en fråga för den övre klassen.

Vi håller inte med; dels så bor det alla typer av människor i Täby och dels så har det visat sig att hemstädning är något som folk ur alla samhällsklasser använder sig av. Det är just stressen vi ovan nämnde och jakten på ett nödvändigt andrum i vardagen som är det som avgör – det är inte fråga om från vilken klass man tillhör.

Kort sagt; rut-avdraget är något som gjort att fler har råd att använda sig av professionell hemstädning snarare än att det var som förr – att bara en välbärgad familj i exempelvis Täby hade råd med det. Ur det ljuset tycker vi att rut-avdraget ska ses. Det är prisvärt sätt att få ett svårt livspussel att passa ihop och detta oavsett vart i Sverige eller Stockholm man bor.

Om du bor i Täby och söker bra hemstädning - ta gärna en titt på: www.hemstädningtäby.com

 

14 Dec 2016