Många som ska flytta så här års

Det är en hel del studenter som blir klara så här under våren. Det är ett stort steg att kliva ut ur universitetsbubblan och gå raka vägen in i vuxenlivet, med arbete, egen bostad, ”egna” räkningar som ska betalas, nytt ansvar för sig själv och att göra samma saker som det man säkerligen kommer att göra, kanske resten av vuxenlivet; ansvara för hem, familj och arbete. Nu är det ju inte bara studenter som är redo att göra annat efter studierna. Det är många som passar på att flytta så är på våren. Det är nu som mäklarna har sin bästa säsong. I synnerhet barnfamiljerna brukar längta efter att köpa och flytta in i ett radhus, eller villa nu när sommaren närmar sig. Man vill bort från ”lägenhetsträsket” och in till villaområdet med sina barn. Vi längtar efter grönt gräs under våra bara fötter och en altan att sitta på och dricka morgonkaffet. Det är en väldig rullans på flyttandet just nu.

Ska du flytta från Uppsala till Stockholm?

Många väljer att flytta till Stockholm. Det sägs att det är en full busslast som flyttar in till Stockholm, varje dag. Du läste rätt; varje dag. Det är en väldig urbanisering som fortfarande pågår; och nu går ju flytten inte bara från landsorten in till storstaden, utan även från andra stora städer till huvudstaden. Så har du fått tag i någon bostad? Då är du bara att gratulera. Det byggs ju som aldrig förr och det är för att möta det enorma behov som vi ser finns i huvudstaden just nu.

Nu är det ju inte bara att flytta. Det är några saker som är viktiga innan man kan ta sitt pick och pack och ge över nyckeln till nästa som ska flytta in. Det gäller ju den viktiga flyttstädningen. I princip ska ju allt mellan golv och tak städar och rengöras. Och det är inte lite, helt enkelt. Många detaljer tänker man helt enkelt inte på; Som till exempel att rengöra BAKOM varje element, eller att rengöra balkongen, förrådet och dörrlister och vägguttag. Jo, så är det allt; allt ska rengöras.

Rengör din gamla bostad innan du flyttar

Säg att du ska flytta från studentstaden Uppsala till Stockholm. Har du då hyrt en bostad kommer hyresvärden att kräva av dig att du har rengjort i princip hela bostaden. Om det känns som att man inte kommer att hinna med det, är det viktigt att anlita en flbyttstädfirma som tar på sig ansvaret för flyttstädningen. Jo, det finns sådan städfirmor som mer än gärna tar på sig och garanterar att det blir en städnings om godkänns av en pedantisk städkontrollant. Då städar de:

I köket:

Alla köksskåp, och - luckor in och utvändigt

De rengör spis, ovanpå och bakom spis, och även väggarn runtom spisen

De rengör allt kakel, disk- och arbetsbänk

De rengör köksfläkten, både inuti och själva fläktfiltret

I badrum:

Rengör toalettstolen både utanpå och inuti

Rengör handfat

Torkar badrumsskåp

Rengör golv

Rengör badkar och dusch

Rengör väggar  och golvbrunn

I alla rum:

Torkar golvet

Torkar innerdörrar

Rengöra bakom och på alla element

Torkar av garderober och skåp

Putsar alla fönster

Om du letar efter en städfirma som gör flyttstädning i Uppsala kan du fortsätta läsa här.

7 May 2018