Kom ihåg allt detta när du flyttar

Det är mycket som ska ordnas när man flyttar; flyttbil ska bokas, så att man kommer iväg den tid som man önskar. Flyttar man från Göteborg, till exempel, till Stockholm, är det en ganska så lång resa; hela 42 mil. Då vill man veta att man kommer iväg precis den tid som man behöver för att komma en tid till Stockholm som inte är så sent att man inte orkar bära in alla möbler och packlådor.

Så kan du flytta med färre saker

Innan man har kommit så långt i flytten, ska alla saker packas ned, eller som vissa flyttfåglar gör; säljer allt och köper nytt i Stockholm. Att sälja allt man har, innebär att man inte får vara för fäst vid de gamla sakerna utan kan tänka sig att skiljas från dem. Personliga saker, vill man med största sannolikhet ha med sig; kläder, smycken och minnen, men möbler och sådant kanske man kan klara sig utan och köpa nytt på det nya stället. Gör man på det sättet, behöver man inget stort flyttlass, utan då kanske det räcker med en extra stor personbil som fraktar alla kläder och personliga tillhörigheter. Då innebär det i stället att man lägger sin tid på att sälja alla gamla möbler innan flytten. Eller så kanske man vill magasinera dem?

Vi vill alla flytta in i rena hem

I vilket fall, oavsett hur man gör med sina möbler, måste man flyttstäda. När du själv flyttar in i en ny bostad vill du väl inte flytta in i en smutsig bostad? Det är inte särskilt angenämt att den som bott innan dig i huset, inte har rengjort badrum och kök, eller hur? Eller inte har rengjort spisen, kyl eller frys. Det är därför vi flyttstädar, för att nästa boende ska vilja flytta in utan att må dåligt av all kvarlämnad smuts.

Tycker man att det är för mycket att göra med flytten att man hellre vill låta någon städfirma flyttstäda. Det är en bra idé och med RUT-avdraget kan man halvera kostnaden för flytten. Låter du till exempel en flyttstädningsfirma i Göteborg städa, då rengör de; kyl och frys.

Anlita flyttstädning i Göteborg

Då rengör de in- och utvändigt alla lådor, hyllor och dörrar och lister till kylen och frysen. De rengör spisen och ugnen. Även bakom spisen. De torkar rent alla köksskåp och -lådor. De rengör diskbänk och arbetsbänk, fönster, fönsterbrädor och element. De rengör diskmaskin och köksfläkten.

I badrummet rengör de handfat, dusch och badkar, toalettstol, fönster, fönsterbrädor, rör och badrumsskåp och förvaringar. De rengör tvättmaskin och torktumlare. I alla rum rengörs golvet, golv- och dörrlister, eluttag, strömbrytare, lampor och garderober, med andra ord rengörs allt från golv till tak så att du tryggt kan lämna den gamla bostaden och flytta in i nästa kapitel i ditt liv. För att hitta en städfirma i Göteborg kan du alltid googla flyttstädning Göteborg så får du flera förslag på städfirmor som tar på sig tjänsten att flyttstäda. Läs mer om företag som utför flyttstädning i Göteborg på: http://www.flyttstädningigöteborg.com.

13 Apr 2018