Klarar en flyttfirma i Stockholm en pianoflytt?

De flesta av oss har någon gång flyttat och kan därmed skriva under på följande påstående: det är jobbigt att flytta. Kort sagt – det kräver väldigt mycket mer kraft än vad man från början räknat med och man måste dessutom se till att förhålla sig till den tid som man kommit överens med de nya ägarna till sin gamla bostad om. Man ska paketera allting, man ska bära sina möbler, man måste hitta ett lämpligt transportmedel, man måste se till att få den hjälp man behöver (släkt, vänner och bekanta) och dessutom så måste man genomföra en flyttstädning innan man slutligen kan lämna över nyckeln och fullt ut fokusera på att komma på plats i sin nya bostad.

Allt det här gör att många efter en flytt utbrister att de aldrig någonsin kommer att göra ett sådant projekt igen och där handlar det inte om att man aldrig kommer att flytta – det handlar om att man nästa gång kommer att ta hjälp av en flyttfirma och betala för att slippa besväret.

Av den anledningen tänkte vi – genom några enkla frågor och svar – ta reda på vad man får ut för dessa pengar om man anlitar en flyttfirma. Vi håller oss för enkelhetens skull till den stad i Sverige där man flyttar som mest – Stockholm och vi säger att det är du som ska flytta. Det här är några vanliga frågor som brukar dyka upp vid en flytt i Stockholm:

Hur mycket kostar det?

En flyttfirma i Stockholm och priserna för en sådan varierar och beror på hur mycket du ska ha flyttat, hur tungt ditt bohag är (en pianoflytt kommer att kosta mer) samt i hur god tid du är. Generellt sett så är dock priserna för en flyttfirma billigare i Stockholm än i övriga Sverige.

Kan en flyttfirma i Stockholm genomföra en pianoflytt?

Denna fråga ska ses generellt och gäller inte enbart en pianoflytt. En pianoflytt kan här med fördel bytas ut mot en kassaskåpsflytt eller en flytt av något annat tingt och otympligt. Men; svaret är ja. De flesta flyttföretag i Stockholm kan ordna med en pianoflytt – förutsatt att man är ute i god tid så att de hinner se över hur fastigheten ser ut. Ibland så kan exempelvis en pianoflytt kräva en skylift eller något annat hjälpmedel. Av naturliga skäl – en pianoflytt kräver onekligen utrymme och där måste man ibland ta föremålet på utsidan.

Kan jag få ersättning för skadat gods?

Ja. Om du anlitar en flyttfirma i Stockholm som jobbar mot försäkring och det är ditt ansvar att kolla upp det innan.

Ingår flyttstädning i priset?

Ja och nej; många flyttföretag erbjuder flyttstädning som en extratjänst som man får betala lite extra för. Ibland är det bättre att på ett tidigt stadium istället kontakta en renodlad städfirma för detta och använda sig av rut-avdraget för ändamålet.

26 Aug 2017