Hur ser golven ut i din nya bostad?

Ska du flytta till Stockholm? Grattis! Välkommen till Sveriges bästa stad.

Förhoppningsvis har du redan varit på visning i din nya bostad och vet hur skicket är. Det finns faktiskt personer som väljer att köpa en bostad utan att fysiskt ha besökt bostaden. Antingen har de gått på bilderna endast, eller så har de varit på en sk. VR-visning. Troligtvis kommer det även bli vanligare med virtuella visningar, så spekulanter kan besöka fler visningar samma dag, hemifrån soffan.

Många som köper sitt första boende har inte råd att köpa en topprenoverad lägenhet eller villa, eller ett nybygge. Därför kan det vara värt att fundera på vilka “brister” som är okej att leva med, eller som är i rimlig peng att åtgärda. Golven är bland annat ett relativt billigt sätt att fräscha upp en lägenhet, samma sak med vitvaror och exempelvis skåpsluckor och handtag.

Om du väljer på att fokusera på att fräscha upp golven så kan man antingen köpa helt nya golv och då riva upp de gamla. Det går även att anlita ett slipföretag som slipar dina nuvarande golv och får dem att i princip se ut som nya igen. I vissa fall så är bostaden helt eller delvis täckt med heltäckningsmatta eller fult plastgolv i mindre charmig kulör. Då kan det vara värt att byta ut detta mot nya och fräscha golv. Men om du redan har trägolv, men som kanske är slita, rekommenderar vi att du slipar golven.

Golvets utseende, färg och mönster har stor påverkan på hur ett rum upplevs och skapar en känsla för rummet och bostaden. Att vårda sina golv borde vara en självklarhet, men det är det inte för alla.

Om du har slipat golvet eller valt att lägga nytt golv..

  • Moppa golvet med jämna mellanrum så smuts och annat inte förstör golvet. Det räcker med ljummet vatten i liten mängd. Om du måste använda rengöringsmedel, välj ett som passar just dina golv.
  • Dra ner persiennerna när solen är som starkast, då blir inte golvet missfärgat eller blekt av solen.
  • Lyft tunga möbler istället för att putta eller dra, då undviker du fula repor i golvet. Om möbeln är för tung för att lyfta, putta eller dra med en tjockare matta under så skonas golvet.
  • Använd alltid möbeltassar på alla möbler, speciellt möbler som flyttas runt mycket. Möbler som flyttas runt mycket kan vara köksstolar, fåtöljer och mindre soffbord.
  • Om du har husdjur - håll klorna i trim. Då blir det inga små repor av inomhusrace.
29 Jun 2017