Hitta din hantverkare i Täby!

Ska du flytta till Stockholm? Är du en lycklig ny ägare av en villa eller lägenhet i den attraktiva förorten Täby? I så fall ska du fortsätta läsa här. Som ny stockholmare (alla är stockholmare som har bestämt sig för att flytta hit) är det en bra och behändig sak att hitta de hantverkare som man förr eller senare kommer att behöva anlita för sin villa eller lägenhet. Alla som har en villa eller en lägenhet märker att man snart kommer att behöva anlita hantverkare som kan hjälpa en. Det behvöer man om man nu inte råkar vara händig själv, eller är hantverkare själv.

Hus slits ut, liksom lägenheter. Även om köket ser nyrenoverat ut den ena stunden, är det snart gammaldags, åtminstone efter 20-30 år. Husets fasad måste renoveras, taket lagas, hängrännor och stuprör ska rensas, trädgården fixas och så vidare och så vidare i det oändliga. Ska man få tag i en bra hantverkare måste man antingen fråga någon som kan tipsa en och en duktig hantverksfirma.  Känner du inte till någon som kan rekommendera dig någon som är duktig bör du leta upp en på egen hand. Här kommer några tips om hur du kan hitta en som är duktig:

1. Googla "målare Täby"

Om du inte känner någon som kan rekommendera dig någon målare kan du googla "målare Täby" för att få tag i en målare som arbetar i Täby. Varför är det så bra? Du betalar för målarens resor till och från din bostad. Arbetar hon eller han nära din bostad blir inte resorna så dyra. Arbetskostnaderna är avdragsgilla upp till som mest 30 procent och som mest 50.000 kronor per år och per person. Det är inte resorna.

2. Referenser och omdöme

Om du inte vill anlita en hantverkare som du inte är nöjd med bör du alltid kontrollera refernser och omdömen om den personen. Be om att få referenser. Det borde alla kunna ge dig, om det inte är så att de nyss har startat företaget.

3. Kollektivavtal

Har de kollektivavtal? Det är viktigt för det visar i så fall att de är måna om sin personal. Personal som får riktig lön och sjukersättning och pension, gör ett bättre jobb än de som måste arbeta under hemska förhållanden.

4. Ansvarsförsäkring

Har företaget ansvarsförsäkring, innebär det att de tar ansvar för om det händer något på arbetsplatsen (hemma hos dig) och sådant ska inte kund stå för.

5. Nöjd-kund-garanti

Har de en nöjd-kund-garanti, visar det att de är noggranna och vill att kunder ska bli nöjda. Ta dem! Här kan du läsa mer om duktig målare i Täby.

18 Oct 2018