Här hittar du allt till festen

Bromma: Lokal, mamatt och underhållning… Det är en hel del att fixa med inför en större fest. Men genom att veta var man ska leta går det betydligt fortare. Vi har tittat på ”festtjänsterna” som finns tillgängliga i Bromma.

I Bromma finns passande lokaler oberoende om du söker lokal till en mindre middagsbjudning eller om du ska ha en stor mingelfest. Exempel är bland annat Ängby Slott i norra delarna av Bromma samt mer centralt belägna Alviks Kulturhus.

En väg är att kontakta flera uthyrare och jämföra deras priser och möjligheter att möta dina behov till festen. En annan väg är att söka via sidor som exempelvis FestSupport eller liknande. Webbplatser som visar flera olika festlokaler i Bromma och som presenterar dessa kortfattat.

När så lokalen är bokad kommer nästa fråga. Vem ska leverera maten? Till en mindre privat fest kanske man klarar av att laga maten själv. Detta inte minst om det finns ett kök i lokalen. Men det är betydligt enklare att beställa catering. Med catering kan man få komplett lösning på matfrågan genom att de som levererar detta både kan komma med porslin och mat samt sedan ta med sig disken och resterna efter festen. Man behöver därmed inte engagera sig alls i köksarbetet.

I likhet med både lokal och underhållning så är det viktigt jämföra de företag i Bromma som kan stå för catering. Visserligen kan det skilja i pris men framförallt bör man jämföra service och vilken mat man vill bjuda på. Önskas asiatisk buffé eller svensk klassisk husmanskost? Kan cateringföretaget leverera den tid ni vill ha maten och kan de hämta disk och annat direkt efter att festen är slut?

När det sedan kommer till underhållning finns ett mycket stort utbud att välja på. Vill ni ha en magisk kväll med en trollkarl eller musikunderhållning av en operastjärna i världsklass? Kom ihåg att underhållningen både ska passa för gästerna och för det evenemang som hålls. Här kan även priserna skilja otroligt mycket. Detta till stor del om en känd underhållare bokas eller om det är en lokal trubadur.

Underhållare i Bromma kan antingen bokas direkt via artistens hemsida eller via webbplatser som presenterar en större mängd artister och dess kontaktuppgifter. Ett exempel är Kryddafesten.se som främst har fokus mot magiker, ballongkonstnärer och illusionister. En annan sida är Musikevent som har mer fokus på musiker, sångare och andra som uppträder inom musikgenre.

Är lokal, catering i Bromma och underhållning bokat? Då är viktigaste bitarna på plats.

30 Mar 2019