Flytta från studentlyan

Har du pluggat i Linköping och är på väg att prova vingarna på någon annan plats i landet? Många som gått en utbildning väljer att flytta tillbaka till hemkommunen, medan andra söker sig till Stockholm eller någon annan större stad där chanserna att få ett jobb inom det man utbildat sig till är större. I Linköping, där många studerar tekniska och medicinska utbildningar, är det senare alternativet vanligt.

Efter att ha levt ett relativt bekymmersfritt studentliv kan det vanliga vuxenlivet tyckas svårt att få ihop. Man ska fixa nytt jobb, ny lägenhet och kanske även nya vänner i den nya staden och förhoppningsvis till slut även någon man kan bilda familj med. Men allt brukar lösa sig, bara man tar en sak i taget. Det första steget är flytten.

Det administrativa är det stora arbetet

I en studentlägenhet har man antagligen inte samlat på sig alltför många prylar, och en flytt brukar vara ganska lätthanterlig. Det som brukar ta tid är allt det administrativa arbetet, som att organisera vänner och familj som kan hjälpa till med flytten, eller att anlita en flyttfirma. Vill man bära själv med hjälp av vänner måste en flyttbil bokas så snart som möjligt. Eftersom en flytt från Linköping ganska ofta innebär en flytt till någon annan stad, rekommenderar vi att anlita en flyttfirma, så slipper du köra tillbaka flyttbilen till Linköping när flytten är klar. Alternativet är att boka av en uthyrare som accepterar återlämning på annan ort.

Adressändring, försäkringsbolag, elbolag och mycket annat måste du också tänka på. Det kan vara en bra idé att i god tid ha klart för dig vad som gäller till exempel angående el, bredband och försäkringar, så att du inte måste ägna tid åt det när du väl flyttat in. Glömmer du till exempel att teckna elabonnemang kan det hända att du inte kan tända lamporna i den nya lyan på flyttdagen.

Boka städfirma för flyttstädningen

Flyttar du från Linköping bör du ta hjälp av en städfirma som kan flyttstäda studentlägenheten åt dig. På så sätt slipper du åka tillbaka till Linköping och göra det när flytten är klar. Allt du behöver göra är att överlämna nycklarna till städfirman, som sedan kan överlämna dem till hyresvärden. Kraven på flyttstädning är lika hårda som till en vanlig lägenhet, och att åka hela vägen tillbaka till Linköping och ägna en halv dag åt att städa kan kännas stressigt och onödigt.

En studentlägenhet är ju dessutom oftast så liten att det oftast inte kostar mer än någon tusenlapp efter RUT att låta en städfirma göra jobbet. Då får du dessutom ett perfekt resultat som både värden och den som flyttar in i lägenheten kan vara nöjd med. I Linköping finns många städfirmor som erbjuder flyttstädning åt studenter. Ofta finns förmånliga erbjudanden att ta del av för studenter, så det kan vara värt att kolla runt lite.

När flyttlasset går

Flyttdagen är en stor dag, när studenttillvaron är över och det ”verkliga” livet börjar. För att göra övergången så smidig som möjligt är det första steget en stressfri och harmonisk flytt. Ett bra sätt att åstadkomma det är att ta hjälp med flyttstädningen. Samtidigt som flyttlasset rattar ut på E4 på väg mot nya äventyr, jobbar en professionell städfirma i Linköping med att få din gamla studentlya i toppskick i väntan på nästa unga student som ska möta universitetslivet. Cirkeln är sluten. Här kan du läsa mer ifall du är intresserad av en flyttstädning som du kan anlita i Linköping: http://www.flyttstädninglinköping.biz.

23 Nov 2018