Anmäl dig till en intensivkurs i Stockholm

En stor anledning till att många personer inte har körkort är att dessa känner att tåget på något sätt har gått; man ser att man tiden rinner ut och att jobb, familj och studier tar allt mer tid i anspråk och att det därigenom inte finns någon sådan kvar att lägga på att övningsköra. Något som till stor del stämmer också; den bästa tiden att ta ett körkort sett ut det tidsmässiga perspektivet är att göra det då man fyller 18 år och där man inte har så mycket annat som stjäl energi och tid. Dessutom så upplever många att att det är svårt att ta körkort också och att den stad där man bor har för mycket trafik och därmed också anses som farlig där personen i fråga är rädd för att göra fel, krocka eller på annat sätt störa trafikrytmen. En stad som naturligtvis sticker ut sett ur det perspektivet är Stockholm och det finns således många personer i Stockholm som saknar körkort.

Här ska man också säga att Stockholm är en stad där man klarar sig bra utan denna rosa lapp och att det finns utmärkta alternativ såsom buss, tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och väldigt fina cykelvägar. Man ska dock inte se dessa som en ren ersättning till bilen – eller åtminstone bekvämligheten och vetskapen att man kan och får köra en sådan om det verkligen behövs. Vi ska inte lura oss här – att få köra bil och ha ett körkort innebär en stor frihet och det är inget som man ska sticka under stolen med.

Med detta sagt så kan vi fortsätta gällande hur man tar ett sitt körkort, har lite tid att avsätta och kanske saknar den körvana som behövs för att känna säkerhet i trafiken i Stockholm. Det finns nämligen andra sätt än de rent traditionella sätten där man övningskör med en familjemedlem, pluggar teori på kvällarna och avslutar med en eller två körlektioner på en trafikskola. Vill man ha sitt körkort snabbare så är det bästa sättet att anmäla sig till en intensivkurs i Stockholm. Kostnaden för en intensivkurs är högre än vad summan blir om man tar körkort enligt ovan nämnda mall – men så dyr är det inte att anmäla sig till en intensivkurs; kostnaden hamnar – beroende på körvana – på mellan 10-20.000 kronor (som absolut mest!) och det är en summa som verkligen är värd att lägga.

En intensivkurs i Stockholm utgår från körvana

Anmäler man sig till en intensivkurs i Stockholm så kommer man att få börja med att sätta sig ned med sin handledare på trafikskolan och förklara sin körvana varpå en kortare bildfärd påbörjas – en bilfärd som därefter ligger till grund för tempot och kostnaden. För en del kanske en intensivkurs pågår i två veckor medan andra, som inte kört bil överhuvudtaget, behöver ytterligare en vecka på sig i Stockholm.

Hela tiden får man löpande lära sig nya moment, gnugga på teori och man sätter – vid slutet av denna intensivkurs – upp datum för uppkörning, halkbana och teoriprov. Två-tre veckor av intensiv inlärning räcker för de flesta; de trafikskolor i Stockholm som erbjuder en intensivkurs har väldigt hög procent av elever som klarar allt som krävs för att stoppa ned ett körkort i sina plånböcker. Ett bra val, helt enkelt.

Läs mer här: http://www.intensivkursstockholm.com/.

 

18 Sep 2016