Varje dag flyttar en fullastad buss till Stockholm

Det är många som flyttar till Stockholm – en fullastad buss varje dag – sägs det. Och det märks. På kort tid har den kollektiva trafiken korkat igen. Det är trångt i bussar, pendlingståg och tunnelbana och på stationerna, särskilt på Centralstationen under rusningstid. Det märks även när det kommer till bostäder och tillgången på dem. Köerna för att få en hyreslägenhet är flera år lång. De flesta är tvingade att köpa sin bostad för att på kort tid få någonstans att bo. Priset på lägenheterna är därefter också. Det är bara om man kan tänka sig pendla till någon förort utanför Stockholm, som priserna på bostäder är någorlunda normala.

Mycket praktiskt som måste ordnas innan du flyttar

Det är som bekant mycket praktiskt som måste ordnas när man ska flytta. Det handlar om att packa, bära, köra och städa efter sig. Här kan man lösa de praktiska frågorna på olika sätt. Antingen packar man allt själv och frågar om hjälp av vänner, bekanta och kanske till och med släkten? Eller så gör man allt själv. Då gäller det att skaffa ordentliga packlådor som håller för att packa mycket i och som håller för att bära upp och ner.

Anlita en städfirma inför städningen

Orkar du inte det, kan du alltid anlita en flyttfirma som packar åt dig och hjälper dig bära möbler och allt ut ur den gamla bostaden in i den nya. Sedan är det bara att städa hela den gamla bostaden från golv till tak. Då gäller det att du inte glömmer någon enda del. Alla garderober, element och fönster ska rengöras. Du måste rengöra allt i köket; som köksskåp och köksluckor, vitvaror och arbete- och diskbänk. I badrummet måste du rengöra handfat, toastol och badkar. Glöm inte golvbrunnen och rengöra golv och kaklet på väggarna. 

Detaljerna i flyttstädningen du inte får glömma

Det är lätt att glömma vissa detaljer när du städar; som ovanpå dörrarna, och ovanpå dörrlister och dörrkarmar. Glöm inte att rengöra bakom spisen och bakom alla element. Glöm heller inte golvlister och handtag. Kom ihåg att rengöra ventiler.

Tycker du det känns oöverkomligt, kan du gott och väl anlita en städningsfirma som gör flyttstädningen åt dig. Bor du i Norrköping och ska flytta till Stockholm finns det ett 100-tal städfirmor att välja mellan, vad ska man välja? Här rekommenderar vi en städfirma som ger nöjd-kund-garanti. Även om det inte är nödvändigt för dig att behöva klaga på din städning, indikerar en nöjd-kund-garanti att de tar sin städning på allvar.

25 May 2018