Vad kostar golvslipning i Stockholm?

Behöver golven i lägenheten slipas? Då är det bästa att anlita proffs för jobbet. Att slipa golv själv är ett ganska krångligt och framför allt dammigt och högljutt arbete, som kräver stor noggrannhet. Är du händig och van att hantera stora maskiner kan du naturligtvis klara av det, men för normalkonsumenten rekommenderar vi att man tar kontakt med en bra golvslipningsfirma i Stockholm. Frågan du ställer dig då är naturligtvis hur dyrt det blir.

Inte mycket dyrare än resten av landet

Visst är priserna på varor och tjänster generellt högre i Stockholm, det gäller även hantverksuppdrag som golvslipning. Men även om efterfrågan och lokalhyror pressar upp priserna i Stockholm råder samtidigt stor konkurrens om jobben, så det går alltid att hitta firmor i Stockholm som erbjuder bra priser på golvslipning. Det gäller bara att försäkra sig om att de är seriösa och duktiga.

Hur man hittar en bra golvslipningsfirma

För att hitta en bra golvslipningsfirma kan man ju alltid börja med att höra sig för i bekantskapskretsen om någon har en bra firma att rekommendera. Att söka efter firmor på konsumentsajter är också en god idé. Många golvslipningsfirmor i Stockholm har egna hemsidor där man kan läsa sig till priserna och själv göra jämförelser. Det viktigaste är att du väljer ett företag som rekommenderas av tidigare kunder och som verkar ha ett gott rykt i branschen. En sökning på ett firmanamn avslöjar gaska fort huruvida en firma har ett bra rykte eller inte.

Sedan är det så klart också viktigt med ett bra bemötande och ett intresse från firmans sida. En bra golvslipare tar sig tid att komma ut och inspektera golven innan man lämnar en offert, för att det ska blir rätt från början. Vissa golv går dessutom lättare att slipa än andra. Se alltid till att du får ett fast pris för golvslipningen så att kostnaderna inte skenar iväg.

Snittpris för golvslipning i Stockholm

Så vad kostar då en golvslipning i Stockholm? Ett generellt snittpris för golvslipning inklusive ytbehandling med lack brukar vara ca 200 kronor/kvm, inklusive moms och med ROT-avdrag. Priset stiger om du i stället för lack vill ha till exempel hårdvaxolja eller pigmentering. För ett vardagsrum på 20 kvm kostar en golvslipning inklusive lackning alltså 4000 kronor. Vill du ha alla golv i lägenheten slipade och ytbehandlade går det dessutom oftast utmärkt att komma överens om ett fast pris där priset per kvadratmeter blir lägre.

Det går naturligtvis att hitta både billigare och dyrare golvslipningsfirmor i Stockholm. Det är inte säkert att en billigare firma är sämre, men om priset nästan är för bra för att vara sant finns det så klart anledning att vara lite misstänksam. Likaså är ett högt pris ingen garant för att golvslipningen blir fantastisk, men om många människor rekommenderar firman kan du nog vara ganska säker på att du kommer att bli nöjd.

Välj med både hjärtat och plånboken

När allt kommer omkring handlar det om att välja en firma man känner förtroende för, till ett pris man tycker känns rimligt. Det gäller alltså att leta noggrant, och att jämföra firmor med varandra. I Stockholm med sitt stora utbud av hantverksfirmor är detta inte komplicerat, men det kan ta lite tid. I slutändan är det dock alltid värt det. Här kan du läsa mer om golvslipning i Stockholm.

8 Nov 2018