Vad finns det för IT jobb?

Har du utbildning inom IT och söker ett jobb? Då det finns många att välja på är det inte så lätt att välja. Men här kommer några olika förslag på IT jobb i Stockholm, Malmö, Umeå och hela Sverige.

Informationsteknik är ett väldigt brett yrkesområde med många olika inriktningar, men det finns också många jobb att söka. Hela tiden finns det en efterfrågan på medarbetare inom området. Allt från att jobba med spelutveckling, till att hjälpa andra med sina datorer. Hela tiden finns en utveckling och allt uppdateras och förnyas, vilket gör det till en mycket händelserik bransch. Du kan få chansen att hjälpa människor samtidigt som du får hålla på med teknik. Dagarna kan bestå av att sitta vid datorn, men också av resor till andra platser. För dig som har en passion för systemutveckling och datorer passar detta yrket som handen i handsken för dig. Dina drömmar kan nu uppfyllas och du får ett arbete som du älskar.

Spelutveckling, webbdesign eller datorer

Inom områdena spel och webb är möjligheterna nästan oändliga. Man kan arbeta som till exempel 3D-grafiker, programmerare, spelutvecklare, testledare, webbdesigner eller webbredaktör. Man kan då skapa dator-, teve- eller mobilspel eller hjälpa till att utveckla dessa vidare. Man kan även skapa webbsidor för företag eller sprida information på nätet. Utöver detta finns det också arbete för de som istället vill hjälpa till med själva datorerna eller webben, istället för designen. Då finns möjligheter som drifttekniker, IT-arkitekt, nätverkstekniker, systemförvaltare eller som säkerhetsansvarig IT. Vilken inriktning du än valt så finns det många jobb var du än vill arbeta eller även om du hellre jobbar hemifrån. IT jobb i Stockholm, Malmö, Göteborg och andra storstäder är en mycket eftersökt bransch.

Utbildningen

För att jobba med IT behöver du en utbildning. Många väljer att gå teknik- eller naturvetenskapliga programmet på gymnasiet där du får de grundläggande kunskaperna om ämnet. Men även en 3-årig högskoleutbildning behöver du för att kunna söka ett kvalificerat jobb. Detta på grund av att det är ett sådant komplext arbete. Det vanligaste arbetsuppgifterna kan vara utveckling av programvara, system och hårdvara, datadrift, underhåll av system och utbildning av användare. Du kan även utbilda dig vidare efter din kandidatexamen för att komma högre upp på karriärstegen. Du kan klättra högt på stegen och komma långt inom denna bransch. Det finns alltid en utvecklingschans och jobbet blir aldrig tråkigt. Satsa därför idag och ta det första steget mot din dröm.

26 Mar 2020