Trycka T-shirt i huvudstaden

Vill du göra en helt unik T-shirt? En t-shirt som garanterat ingen annan har – som du kan ha själv eller kanske ge bort i present. I Stockholm finns flera tryckerier som hjälper till. De skiljer sig åt både gällande trycksätt, priser och utbudet. Genom att besöka ett par tryckerier går det snabbt att få sig en prisbild och därmed se vilka som ger de mest humana priserna i Stockholm.

Butik med enbart T-shirts – Det finns ett par tryckerier som enbart trycker T-shirtar. De har specialiserat sig med en så smal inriktning och erbjuder därmed en mängd olika varianter. Hos dessa tryckerier brukar det gå att välja mellan en rad olika färdiga motiv men det är även möjligt att ha med sig egna digitala bilder som laddas upp på plats till en dator innan trycket sker.

Tryckerier med textiltryck – En del av de tryckerier som finns i Stockholm har specialiserat sig på just textiltryck. Det går därmed att få personliga gardiner, komma in med en tom t-shirt och få sitt eget tryck eller skapa tyg på metervara med eget tryck.

Off-set tryckerier – De flesta tryckerier i Stockholm är offsettryckerier. Det betyder att trycket sker genom att en tryckplåt används som sedan överför färgen och trycket på produkten. Off set används mycket ofta vid tryck av större produktioner. Fördelen är bättre kvalité, skarpt tryck och att man kan trycka så många trycksaker snabbt. Däremot är priset högt – i alla fall om mindre volymer ska tryckas upp.

Vad är billigast?

Det går att genomföra tryck på T-shirtar på flera olika sätt. Därmed uppstår även helt olika kostnader. I vissa fall måste en mall först skapas som sedan används vid trycket. En mall som exempelvis skärs ut i hårdplast eller annat material. Att bara skapa mallen kan kosta 500-1000 kr. För den som enbart vill ha enda T-shirt är detta självklart inte ett alternativ. Då är det bättra att vända sig nått av de företag i Stockholm som främst säljer kläderna i färre antal. Måste en mall skapas bör större mängder beställas. För priset per T-shirt är nämligen betydligt lägre. Hög ”startavgift” men låg rörlig kostnad alltså.

Det finns därmed en stor fördel att kontakta både fotobutiker, tröjbutiker och klassiska tryckerier för att få en offert om fler än ett par tröjor ska beställas. När det närmar sig 10 T-shirts finns nämligen flera tydliga alternativ. Upp till dess ”vinner” de specialiserade tryckerierna som enbart gör T-shirts eller andra fotoprodukter.

11 Dec 2017