Tapetsering i Stockholm – svårare än det ser ut

Numera finns tapeter som kan sättas upp utan att man behöver ha tapetlim på baksidan. Så hur svårt kan det vara med tapetsering av lägenhet i Stockholm?

Niklas hade precis köpt sin tvåa för ett bra pris. Anledningen till det var troligen att den behövde fixas en del. Men eftersom han såg sig själv som händig tänkte han göra det mesta själv. Det skulle tapetseras, målas och läggas lite nya golv. Han såg faktiskt fram emot att sätta igång.

Det första han skulle göra var att tapetsera i vardagsrummet. Han åkte till en måleributik och köpte strukturtapeter. Sådana där som man satte upp på en vägg som man penslat med lim. Det här skulle gå snabbt och sedan kunde han fortsätta vidare med hallen. Han plockade fram alla redskap och satte igång.

Tapetsering gick inte som förväntat

Rummet tog betydligt längre tid än han trott men till slut kunde han betrakta sitt arbete. Trött avslutade han kvällen med en varm dusch, sedan dök han i säng. Nästa morgon var han något ledbruten men hoppade ändå ur sängen för att ta en titt på vardagsrummet. Han blev stående med öppen mun.

Flera längder tapet hade släppt från väggen. Några var buckliga där klistret släppt. Då insåg Niklas att han nog inte skulle ha strukit lim på alla väggar först utan tagit en bit i taget. Klistret hade torkat och gjorde att tapeten inte fastnat. Nu orkade han inte mer och beslutade att ta hjälp av ett proffs som kunde göra tapetsering i Stockholm.

24 Jul 2022