Svårt att få plats – prova magasinering

Ett vanligt förekommande problem som uppstår i samband med flyttar är att man måste rensa ut bland sina saker. Det vill säga; man måste göra en ordentlig genomgång kring vad man vill spara, vad som ska vara kvar och vad som kan tänkas skänkas bort eller slängas – något som i många fall kan vara en ren befrielse. Generellt sett – och detta gäller nog de flesta – så är vi lite för sentimentala gällande saker, kläder och föremål och vi mår bra av att göra oss av med det som inte används i den utsträckning som det borde. Sådana saker kommer nästan utan undantag till större nytta i någon annans hem.

Dock; det finns även saker som man definitivt vill spara och som man vet kommer att vara till stor nytta i framtiden och det boende som väntar där – stora möbler och pjäser som man inte riktigt får plats med just nu. Detta oavsett om man ser till den givna ytan i sin bostad eller till de förråd som tillhör lägenheten.

Det här är också problemet. Om exempelvis två stycken personer köper en lägenhet på lidingö, slår ihop sina bohag så kommer man inte att få plats med allt – oavsett om det finns saker som båda vill spara. Det är här magasinering kommer in i bilden och som detta par på Lidingö kan använda sig a. Magasinering är - i Stockholm och på Lidingö – en tjänst som fler och fler börjat upptäcka och använda sig av. Man betalar för ett externt utrymme och för denna kostnad så vet man att man i framtiden har alla de saker och föremål som ett boende där kommer att behöva.

Fördelar med magasinering

Kort sagt – och väldigt förenklat – ett par på Lidingö kan genom magasinering båda äta kakan och ha den kvar. Om vi nedan radar upp några fördelar med magasinering som visar på varför tjänsten är så populär i Stockholm så kanske vi kan ge en bättre bild av vad det hela handlar om.

  • Hämtning. Magasinering innebär att företaget hämtar möbler och föremål i hemmet och transporterar dessa till det externa utrymmet som hyrts. Minimal ansträngning således.
  • Säker förvaring. Det viktigaste med magasinering är att förvaringen sker i uppvärmda, larmade lokaler där inga föremål tar skada. Jämfört med en kallkällare på Lidingö och förvaring i en sådan så säkerställer man genom magasinering också att föremålen verkligen håller.
  • Magasinering innebär ingen gigantiskt kostnad utan det hela handlar om några hundralappar i månaden. En summa som ska ses som en investering då man också genom att betala denna så småningom slipper köpa nya, dyra möbler till den framtida bostaden.
4 Jul 2017