Städhjälp? Inte bara jobb för städföretag

Vill du boka städhjälp i Stockholm ringer du ett städföretag? Eller? Idag behöver det inte vara så. Ett flertal andra företag kan även erbjuda städhjälp i olika former. När marknaden för städtjänster i Stockholm granskas hittas ett flertal företag utöver städföretagen som erbjuder dessa tjänster. 

Förr var det självklart att ringa till en lokal städfirma om man önskade få hjälp med hemstädning, flyttstädning eller andra städtjänster. De flesta som söker efter städhjälp i Stockholm väljer fortfarande denna väg. Men konkurrensen blir allt större och hjälpen går att få från både väntat och oväntat håll. 

Flyttföretagen

Bland de större flyttföretagen i Stockholm är det snarare en regel än undantag att även städning erbjuds. Det är mycket vanligt att de som flyttar (och anlitar flytthjälp) även önskar få bostaden flyttstädad. Att i detta fall bara behöva anlita ett enda företag kan upplevas som extra smidigt. Kunden är nöjd över att ett enda företag tar hand om allt inom flytten samtidigt som företaget får merförsäljning genom att erbjuda denna städhjälp. 

Det finns flyttföretag som marknadsför sig med att både erbjuda flytthjälp och flyttstädning. De flesta har däremot flytthjälp som primär tjänst och städning som en tilläggstjänst. 

Seniorerna

Alla som når 63 eller 65 vill inte sluta jobba. Ett alternativ kan vara att börja jobba åt företags som specialiserat sig på att enbart ha pensionärer som anställda. Med kortare arbetstider och mer flexibla lösningar hittar man vägar till passande arbeten. Så kallade seniorföretag växer och inte sällan erbjuds städhjälp och andra hushållsnära tjänster. 

Mäklarna

Det är idag vanligt att städhjälp även går att boka via mäklare. Även här fungerar det som en tilläggstjänst. De erbjuder städning till de kunder som köper/säljer bostad via dem och det går därmed inte att enbart beställa städhjälp. I dessa fall är det samarbeten som sker mellan mäklarna och städföretagen. För mäklarna innebär det framförallt att kunna erbjuda en smidig tjänst för sina kunder. En tjänst som ännu mer underlättar vid flytten. 

Även fler privatpersoner

Ytterligare en väg är att anlita privatpersoner för städhjälp. För att få ta betalt för tjänster så krävs F-skatt (att man har företag) men det finns även ytterligare vägar. Exempelvis Frilans Finans och Cool Company har tjänster som gör att privatpersoner kan fakturera och därmed ta betalt helt lagligt trots att man inte har företag. Denna lösning var först vanlig hos artister men är idag mycket vanlig inom ett flertal områden. Detta inte minst inom områden där inte någon utbildning behövs och där man med sin specialkunskap kan erbjuda hjälp till företag och privatpersoner. 

30 Jun 2018