Sök jobb som fönsterputsare i Stockholm

I och med införandet av rot-avdraget så hoppades regeringen att det skulle öppna för fler arbetstillfällen där fokus främst låg på lågutbildade personer samt på invandrare som hade svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Något som också har skett; rut-avdraget har de facto lett till att fler personer hittat en lämplig sysselsättning och försörjning; något som blivit extra tydligt i de större städerna där framförallt Stockholm sticker ut extra mycket. Vad är det då för arbetstillfällen som skapats i Stockholm i och med införandet av rut-avdraget?

Jo, har kan man direkt peka på att städbranschen i stort – naturligtvis – fått ett uppsving och att det även skapat arbeten både för kvinnor och män. I städbranschen tänker man – felaktigt – att det enbart är kvinnor som arbetar men man ska här veta att det finns många män som arbetar inom detta område. Det som Stockholm har visat är att det nämligen inom främst ett område finns betydligt fler män än kvinnor verksamma; nämligen fönsterputs.

Tänker man just på fönsterputs i Stockholm så handlar det om många farliga uppdrag som sker på höga höjder och då män – generellt och per definition – ofta söker sig till sådana yrken så har vi således en förklaring till mansdominansen just där. Det finns naturligtvis även kvinnor som sysslar med fönsterputs i Stockholm; men på de riktigt höga höjderna så är det nästan uteslutande män som arbetar.

Det fina med detta är att denna bransch ständigt söker nya arbetare och om man är ung, orädd – man eller kvinna – och är i behov av jobb så är således denna bransch något som man verkligen ska söka sig till. Dock; det gäller ju inte enbart att vara orädd och klara av höga höjder för att bli anställd.

Var effektiv och orädd för höjder

Att putsa fönster kräver betydligt mer än så och detta är något som de flesta är medvetna om; det är nämligen en mycket svår konst och om man har det som yrke så måste man även klara av en viss tidspress också. För att jobba med fönsterputs så krävs det alltså att man verkligen vet vad man gör, kan jobba effektivt och att man dessutom klarar av att vistas på hög höjd – åtminstone då om man talar om Stockholm.

I mindre städer kan det förmodligen räcka med att vara duktig och effektiv då det inte finns lika många höga byggnader – dock; där är heller inte efterfrågan lika hög som den, som sagt, är i Stockholm. Hur länge denna rusch pågår är dock svårt att sia om då mycket tyder på att skattereduktionen vi kallar rut-avdrag ser att minska ganska kraftigt redan vid årsskiftet – vill man söka jobb inom områden som rör detta så måste man nog se till att passa på redan nu.

För tillfället finns det alltid arbetsuppgifter att få – som fönsterputsare, som kontorsstädare eller som städare hemma hos privatpersoner – och främst då i större städer som Stockholm, Malmö och Göteborg.

26 Jul 2017