Sliten bostad? Anlita golvläggare i Stockholm

Golv är luriga. Vi tror att vi knappt ser dem under fötterna men det gör vi! Det betyder att du som vill förnya eller förändra din bostad kan åstadkomma stor skillnad genom att fräscha upp eller helt byta ut dina slitna golv.

Du som bor i Stockholms innerstad eller närförort har kanske en gammal sliten parkett. Om det är en fiskbensmönstrad parkett är den självklart värd att bevara. Sådana görs knappt längre och är lätta att fräscha upp och fixa till med en skonsam slipning. Men bor du i en lägenhet med risiga laminatgolv som du, eller den förra ägaren la in är det kanske bara att riva och sätta in nytt!

Laminatgolv är bra på det viset att de är prisvärda och lätta att lägga. Men tyvärr tål de inte fukt och väta särskilt bra. Har du en barnfamilj så vet du vad det handlar om. Barnens blöta skor blir liggande på fel ställe och snart söker sig vätan in en skarv i laminatgolvet, du får en ful fläck som kanske aldrig torkar och går bort. I så fall kan det vara smart att byta ut det gamla laminatgolvet mot ett mer hållbart golv med hjälp av en golvläggare i Stockholm.

Drömgolvet du inte kommer att ångra

Golvläggare i Stockholm kan hjälpa dig att få det där golvet som du drömmer om. Varje sig det handlar om en klassisk linoleummatta, klinkers eller marockansk kakelgolv.

Det börjar i regel precis så. Med en dröm. Du tittar runt bland olika tillverkares produkter, kollar varuprov och fantiserar om vad nya golv kan göra för ditt hem. Sedan är det dags att börja räkna på pengarna och när det är gjort kan du ta in offerter från olika golvläggare i Stockholm.

Det går inte att säga vad ett nytt golv kostar. Det beror helt på vilket material du väljer. I dag finns allt från enkla klickgolv som kan lyfta hem med en begränsad budget till riktiga lyxmaterial i sten och metall.

Du ska välja det golv som du tror passar bäst in i bostaden. Något som fungerar fint med resten av hemmet och din dröm.

Golvet påverkar helhetsintrycket

Golven har som sagt en stor inverkan på hela intrycket av en bostad. De är verkligen inte bara något vi sätter fötterna på. Ett nytt golv kan förändra känslan av hela köket, lyfta vardagsrummet och sätta karaktär i badrummet.

Förutom det rent estetiska, som naturligtvis är viktigt. Har golv också en annan viktig funktion. De styr ljus och ljud i ett hem. Om du till exempel lägger in ett hårt golv av klinkers, sten eller annat skarpt material påverkar det ljudbilden. Du kan uppleva rummet som större eller med mer eko. En heltäckningsmatta däremot fungerar mycket ljuddämpande och kan hjälpa dig att få rummet att kännas mer ombonat eller mindre kalt.

Väljer du ett mörkt golv kan rummet kännas mer elegant och ombonat, ibland också mindre. Väljer du ett ljust golv blir hela rummet ljusare och upplevs ofta större då ljus utifrån reflekteras i själva golvet.

10 Mar 2017