Slipp det jobbiga – anlita en flyttfirma

Alla som någon gång har flyttat vet att det handlar om ett ganska massivt projekt där man själv är den som sköter om  regin och håller i taktpinnen. Det senare är viktigt då det egna ansvaret avgör kring huruvida en flytt blir lite lagom ansträngande eller om den slutar i en ren katastrof. Planeringen är viktig och ju förr man sätter igång med denna och betar av uppgifter – desto bättre förutsättningar ger man sig själv – och de som ska hjälpa till – att se flytten flyta på som förväntat.

Man brukar säga att man lär sig av misstagen; men då det kommer till att flytta så har vi gång på gång blivit bevisad om att denna devis inte är tillämplig. Vissa har en inbyggd förmåga att ta lite för lätt på allting, man är ute i sista sekund och får i och med detta jobba dubbelt så hårt; man får en högre stress och blir mer beroende av tur än av någonting annat.

Kort sagt: kan man tidig börja med att hyra ett transportmedel, säga upp alla sina abonnemang, skaffa en hemförsäkring till den nya bostaden, packa alla saker – i rejäla kartonger; gärna hyrda av en flyttfirma - och ordna med allt som rör flyttstädningen – ja, då har man skaffat sig ett bar utgångsläge. Låter man dagarna gå och närma sig flyttdagen innan man agerar – då skaffar man sig, helt enkelt, mer problem.

Använd rut-avdraget för en flyttfirma

Man ska även här göra skillnad på städer i Sverige och flyttar inom sådana.  Att flytta inom en mindre stad kräver betydligt mindre planering än vad en flytt inom Stockholm gör. Detta för att Stockholm som stad är svårare att förutse sett till trafiken, sett till parkeringar och sett till mängden människor som är i omlopp. Även fastigheternas utformning har här viss betydelse – är det många trappor, finns det hiss, får man in allt i hissen, hur ser passager  övrigt ut? – och därför så är ett råd att man vid en flytt i Stockholm faktiskt överväger hjälp.

Det finns helt enkelt lite för många saker som kan gå snett om man flyttar på egen hand – med en flyttfirma sker allt tryggare och säkrare. Under förutsättning att denna flyttfirma är pålitlig och kompetent. Något som – beroende på det stora urvalet som finns – kan vara svårt att hitta. Några snabba tips kring hur du hittar rätt flyttfirma i Stockholm:

  • Referenser
  • Pris någonstans i mitten
  • Bohag 2010
  • Försäkringsbolag
  • Garanti på jobbet
  • Ett bra intryck
  • Parkeringstillstånd

Hittar man några – helst alla – av dessa punkter då man söker efter en flyttfirma så kommer den man anlitar också att erbjuda god kvalitet. Vi ska även här säga att dagens priser är mer förmånliga än vad de var för bara några månader sedan. I Augusti 2016 så tog nämligen flytthjälp slutligen steget in under rut-avdragets vingar och det innebär att du som kund numera kan dra av halva arbetskostnaden – med ett årligt tak om 25.000 kronor – och det var verkligen på tiden. Att rekommendera är att försöka baka ihop en flyttfirma tillsammans med ett städföretag och även få flyttstädningen inkluderad i priset.

8 Jun 2017