Ska du köpa hus i Nacka?

Nacka är ett mycket populärt område i närheten av Stockholm att köpa hus i. Om du planerar att köpa hus där börjar en mycket händelserik tid när du väl slår till. Mer eller mindre händelserik kan den bli beroende på skicket på huset. Har du till exempel köpt ett renoveringsobjekt kan du såklart räkna med en hel del jobb framöver.

När man köper hus i Nacka gäller i princip samma saker som när man köper hus på andra platser i Sverige – åtminstone under själva processen. Med tanke på Nackas närhet till Stockholm, samtidigt som det är rikt på natur, blir det lite annorlunda att vara husägare här jämfört med flera andra förorter nära Stockholm.

Behöver du trädfällning?

Trädfällning är knappast något man behöver fundera på i många andra förorter till Stockholm. Nacka är dock, trots sin närhet till Stockholm, väldigt rikt på natur, precis som nämnt i inledningen. Därför är det bra att fundera på saker som trädfällning. Kanske är det just det som behövs för att skapa en fin utsikt över Mälaren?

Att ta ner träd är något som behöver göras korrekt. Särskilt viktigt är det när det sker i förhållandevis tätt bebodda orter som Nacka. Bara några graders felberäkning kan göra att trädet faller över en elledning eller något annat känsligt. Bäst är troligtvis att anlita en firma för sin trädfällning om man bor i Nacka. Bor man på landet, mer avlägset, är det lättare att sköta trädfällningen på egen hand.

Behöver du fortfarande bil?

Många som flyttar till Stockholm från mindre platser i landet kan fundera på om bilen fortfarande behövs. Bor man i en kranskommun som Nacka är det mest troligt att bilen fortsatt kommer att vara en stor hjälpreda i vardagen. En annan sak är det dock om man bor väldigt centralt, till exempel i Gamla stan eller på Norrmalm. I dessa områden kan bilen bli mer besvärlig och kostsam än vad den faktiskt är värd. Att hitta parkering efter jobbet kan bli en daglig utmaning.  

Nacka är dock förhållandevis bilvänligt, och om du köper ett hus här har du med största sannolikhet en egen parkering. Något som är värt att tänka på är dock de trafikstockningar som kan uppstå, framförallt i närheten av Slussen. Vissa boende i Nacka väljer att skaffa en EU-moped för att kunna glida förbi de värsta köerna. En EU-moped har dock sina nackdelar givetvis, och det blir svårt att köra med den under vinterhalvåret.

13 Jul 2017