Sent ute för att byta däck?

Man blir lika överraskad när det är dags att byta däck. Halkan kommer alltid plötsligt. Det är bara att ringa så fixar verkstaden det så fort som möjligt.

Varför känns det alltid som att trista saker händer oftare än roliga saker? Som mamman sa till sin nyligen ut flyttade son, “det känns som att du åker iväg mycket oftare om du kommer och hälsar på”. Lite samma sak är det när det är dags att byta däck. Plötsligt slår halkan till och man är lika oförberedd varje gång.

Är det verkligen redan dags att byta däck? Hur kan vissa människor vara så förutseende att de bokar i god tid? Det är bara att ringa till däckverkstaden. De är i alla fall väl förtrogna med situationen. Du är knappast den enda som är sen på det.

Med vana går det snabbt att byta däck

Kanske är det inte alldeles enkelt att få en tid direkt, om man ringer samma dag som den första snön faller. Du kan i alla fall vara säker på att de gör sitt bästa för att ta emot dig och din bil så snart de bara kan. När du väl är där med bilen går det också snabbt att få fixat däckbytet.

Har du tittat på när de arbetar någon gång? Med den hastighet de har skulle man kunna tro att de arbetar i ett depåstopp på ett Formel 1-lopp. Det handlar förstås om stor vana, men också bra utrustning. Så varför skulle du ens tänka på att göra det själv?

4 Aug 2022