Så lyckas ni med er kontorsflytt till Stockholm

Är det dags för företaget att flytta till Stockholm? En företagsflytt är ett stort projekt, inte minst själva flytten av kontoret.

En flytt till Stockholm kan innebära stora fördelar för ett företag. Ett utökat nätverk, större närhet till kommunikationer både inom och utanför Sverige, ett större kundunderlag och så vidare. Visst är kontorshyrorna högre i Stockholm,särskilt om man vill ha kontoret någorlunda centralt, men vinsterna med en flytt till huvudstaden kan bli långt större än merkostnaderna den medför.

En flytt av företaget innebär rent fysiskt en kontorsflytt. Har företaget många anställda och ett stort kontor är det mycket som ska flyttas. Visst kan ni satsa på ny inredning till de nya lokalerna i Stockholm, men i och med att det tillkommer en hel del extra kostnader vid en flytt så är det i regel billigare att anlita en flyttfirma för att genomföra en flytt av hela kontoret.

Flyttgubbar lastar på kartonger vid kontorsflytt

En kontorsflytt kräver koordination

En flytt kräver alltid noggrann planering för att bli så lyckad som möjligt, och detta gäller inte minst vid en kontorsflytt. Det bästa är att anlita en flyttfirma i Stockholm, snarare än en i staden där man för närvarade huserar. Resorna för flyttfirman blir ju ändå lika många, och en flyttfirma i Stockholm, med vana av att köra i stan, är bättre lämpade att ta hand om flytten här.

Men kontorsflytten kräver också mycket annan planering, som till exempel uppsägning av gamla abonnemang och tecknande av nya. Administrationen kring en kontorsflytt är omfattande och ni bör avsätta tillräckligt med tid för det och låta flyttfirman sköta så mycket av de rent praktiska runt flytten, som packning.

Ska alla vara med och bestämma?

Vissa företag försöker få alla anställda engagerade i flytten, men det är inte alltid den bästa vägen att gå. Det är inte ens säkert att alla på företaget följer med till det nya kontoret, och de som ska flytta med kanske inte alls anser sig ha tid eller lust att planera en flytt.

Men det är ändå bra om alla anställda får varsin kartong till sina saker, så blir det lättare att komma i ordning på det nya kontoret. Packning av möbler och annat kan flyttfirman ta hand om.

Hitta bra kontorsflytt i Stockholm

Det finns många bra flyttfirmor i Stockholm som erbjuder hjälp med kontorsflytt, även från andra städer, och priserna är oftast låga. Det är dock viktigt att tänka på att ni för en kontorsflytt inte kan utnyttja RUT-avdraget, eftersom det bara gäller för privatpersoner som anlitar hjälp i sin egen bostad.

Det är bra om ni i god tid hör av er till ett urval flyttfirmor i Stockholm som verkar bra och som dessutom får bra kundomdömen på Google och reco.se. Utöver priset ska ni ta hänsyn till bemötandet, samt förstås se till att företaget ni väljer har F-skattsedel, ansvarsförsäkring och lämnar garanti på jobbet.

 

Mer information hittar du på https://www.kontorsflyttstockholm.com/

8 Oct 2019