Så hittar du rätt städfirma på Lidingö

Om du behöver hjälp med hemstädning på Lidingö har du tillgång till ett stort urval av städfirmor som är aktiva i kommunen. Det finns ett flertal av dessa som erbjuder hemstädning i regelbundet format så att du kan få mer tid över till annat, till exempel jobb, familjen eller vännerna. Det kan vara riktigt skönt att få luta sig tillbaka och inte tänka på städningen, men ändå ha det rent och fräscht!

Anlita en professionell firma

Tyckte du att det lät som en bra idé att anlita en firma för hemstädning i Lidingö? Då är det bara att börja leta efter en firma som du tror passar dig. Det enklaste sättet att leta på är att använda sig av internet och sökmotorerna. Sök på t.ex. ”hemstädning Lidingö” eller något liknande så har du snart gott om uppslag och kanske till och med kundomdömen om olika företag.

Ännu bättre är förstås att fråga runt bland dina vänner och bekanta, som kanske personligen kan rekommendera en leverantör. Nästan alla har varit i kontakt med en städfirma någon gång, även om de inte själva tar hjälp med hemstädningen. Antingen har de anlitat någon för en flyttstädning eller så kanske de känner någon som har hemstädning. Det brukar hur som helst inte vara så svårt att få tips och råd!

Om du får rekommendationer på flera firmor som verkar ungefär lika bra kan du jämföra priserna och om företagen erbjuder det även be om en provstädning. Man brukar nästan alltid få betala för provstädningar, men det kan ändå vara värt det eftersom man faktiskt får städningen gjord – även om det bara är på prov – och man kan dessutom se om samarbetet kommer kunna fortlöpa på ett bra sätt om man väljer att anlita firman på regelbunden basis.

Efter att du bestämt dig får du och firman helt enkelt bara bestämma vad som ska städas, och när. För att undvika missförstånd senare kan det även vara en fördel att gå igenom priser och villkor innan man sätter igång för att undvika potentiella konflikter.

Hur går en hemstädning till?

Självklart är det du som uppdragsgivare som bestämmer vad som ska städas, men om du bara vill ha en allmän städning och inte har så många önskemål kan du räkna med detta:

Köket rengörs noggrant så att inga matrester ska dra till sig ohyra eller en obehaglig lukt i rummet. Diskon rengörs, golvet dammsugs och skuras liksom de öppna ytorna som bord och bänkar. Spisen blir av med fettfläckar och smuts och sopkorgen töms.

Det känns alltid lite fräschare i hemmet om badrummet är rent så här lägger man ned mycket energi på att rengöra toalett, handfat och dusch/badkar. Även golvet. Vid större städningar kan man bland annat kalka av dusch/badkar/väggar och göra en grövre städning i allmänhet på all interiör.

I de övriga rummen torkas öppna ytor av ordentligt så att damm och mycket smuts försvinner. Golven rengörs med dammsugare och mopp (anpassat efter vilket material golvet består av naturligtvis).

12 Jul 2017