Så hittar du din snickare i Stockholm

Är du på väg att flytta till Stockholm? Det är många som är det. Det sägs att det kommer en hel busslast med nyinflyttade till Stockholm varje dag. De flesta bussar rymmer ju 25-30 personer. Det är många som flyttar in, och Stockholm växer ständigt. Alla som flyttar till Stockholm behöver lära sig var alla nya platser finns. För många som har flyttat hit handlar det om att lära sig hitta i en storstad. Hitta nya affärer, nya skola och förskola, om man har barn. Lära sig var vårdcentral och tandläkare finns. Har man flyttat in och blivit villaägare handlar det ofta om att hitta byggvaruhus och kanske snickare i Stockholm.

I vanliga fall brukar man kunna hitta duktiga snickare och målare, och andra hantverkare genom att fråga släkt och vänner och framför allt grannar om duktiga hantverkare, men känner man ännu inte sina grannar, kanske man inte frågar om sådant i första hand. Man vet ju inte vad grannarna tycker är bra snickare, till exempel. Då är det viktigare att hitta en duktig snickare på annat sätt. Här går vi igenom några bra saker att tänka på för att hitta rätt snickare till sin renovering till villan i Stockholm.

Börja med att googla snickare Stockholm

Googla "snickare Stockholm" för att få några bra namn som du kan undersöka om de är bra eller inte.

Be om offert och referenser – och kontrollera dem

När du väl har fått några bra namn och kontaktuppgifter kan du ta kontakt och be om offert och referens. Glöm inte att kontrollera upp dem.

Har de utbildning och certifikat?

Har de rätta utbildningarna? Många tar det för givet, men så är inte alltid fallet. Och har de inte rätt utbildning kan man knappast förvänta sig att de gör snickerijobbet efter branschregler.

Är de erfarna?

Om snickarna är erfarna kan de vara felxibla och hitta på bra lösningar. Vill man till exempel ha en snickrad möbel på plats, kan en snickare hjälpa till med det.

Arbetar de på ett miljövänligt sätt?

Alla bör ju arbeta så miljövänligt de bara kan. Det gäller även snickare som man anlitar. Då kan det vara bra om de till exempel väljer att arbeta med miljövänliga byggmaterial, färger, lim och annat. Det som är bra för miljön är samtidigt bra för människor. Vill man slippa få allergiska utbrott kan det vara bra just att välja miljövänliga produkter när man bygger och renoverar.

Läs mer om du har behov av en snickare i Stockholm på: http://www.snickarestockholm.biz.

15 Nov 2018