Renovera ny lägenhet i Stockholm?

Ska du flytta till Stockholm, eller funderar du på det? Att flytta till Stockholm är inte särskilt svårt. Många känner oftast någon som bor i Stockholm och det är alltid lättare att hålla kontakten med gamla kompisar om man bor i samma stad. Här finns hela utbudet av fler jobb, skolor, dagis för att inte nämna alla nöjen och ett rikt kulturliv. Det brukar däremot vara svårare att få en bostad.

Kan du köpa din bostad är det mycket lättare, såvida du inte vill bo i innerstaden och kan tänka dig att pendla till jobbet. Bostadspriserna i innerstaden är inte av denna världen och tyvärr får man hosta upp flera miljoner för en liten etta eller tvåa. Har man familj är det lättare att få större bostäder eller hus i någon förort. Alla förorter till Stockholm är inte ligist-förorter, även om det kan kännas så när man följer nyheterna i massmedierna. Väster om Stockholm finns fina Bromma, Blackeberg, Vällingby och Hässelby med fina villa- och radhusområden. Även Lidingö är fint, liksom Solsidan, som faktiskt finns i Saltsjö-baden. Här är fin natur, liksom i Värmdö och skärgårdsöarna runt om i Stockholm.

Alla pendlar i Stockholm

Däremot får du ofta pendla ganska långt men det har du gemensamt med alla andra stockholmare. Kan du tänka dig bo i någon av Stockholms förorter har du också lättare att få en hyrlägenhet. Där är köerna kortare än till innerstaden. Ofta krävs det mellan 10 till 12 års bostadsköande innan du får hyra någon bostad där. Har du väl hittat en bostad som du gillar är du bara att gratulera. När du väl flyttat in väntar nästa process. Dels ska du göra dig hemmastadd i ett nytt område, hitta skola och dagis om du har familj, och köpcenter och matvaruaffär. Dels ska du kanske göra om hela eller delar av lägenheten. Hur ser det ut i din nya bostad?

Inne med mer färger

När det kommer till inredningstrender ser vi fler färger som kommer tillbaka in i våra rum. Stora mattor och heltäckningsmattor kommer tillbaka, liksom ryamattan med lång lugg. Att installera en heltäckningsmatta är inte särskilt svårt. Och tycker du det, kan du få hjälp av den som säljer heltäckningsmattorna. Särskilt passar de bra i sovrum. Vem vill sätta sina fötter på kalla golv på morgnarna? Då är det skönt med en heltäckningsmatta. De har andra fördelar med sin värme. De isolerar golven bättre, vilket leder till att du inte behöver elda lika mycket. Du kan spara pengar på att inte slösa med rumsvärmen.

Fler färger i inredningen

Vi ser också mer färger på våra mattor. Varför inte välja en heltäckningsmatta som går i nyans med resten av inredningen? Det är även inne med mer filtar, kuddar, tjockare gardiner som ger ett mer ombonat intryck. Här ser vi också fler färgklickar på både gardiner, mattor och kuddar. Vi ser också mer mönster på tapeterna och mattorna. Varför inte prova en heltäckningsmatta i vardagsrummet? Då får du en fin inramning åt hela rummet. En ljusare nyans gör att det ser större ut – och tvärtom. Välj helst en nyans som du inte kommer att tröttna på i första taget. Med de kvaliteter på heltäckningsmattor kan de mycket väl hålla i tio, elva år. Läs mer på: heltäckningsmattorstockholm.se.

22 Feb 2018