Renovera mera när du flyttar till Stockholm

Den som har följt med i priserna på bostadsmarknaden i Stockholm vet att när det kommer till hus- och lägenhetspriser har priserna haft en stadig uppgång under flera år. Den stora bostadsbristen har drivit upp priserna rejält. En enkel sökning på hemnet.se när det kommer till hus, radhus och bostadsrätter visar att priserna sjunker till under 3 miljoner klassen först om man kan tänka sig en bostadsrätt långt utanför Stockholm, eller ett radhus som har ett visst renoveringsbehov. Så ser verkligheten ut för dem som har planer på att flytta till Stockholm.

Så gör man en bostadskarriär

Är man den händiga typen kan det vara ett sätt att göra "bostadskarriär". Man börjar med ett renoveringsobjekt som man rustar upp, säg en bra bit utanför Stockholms innerstad. Man gör om bostaden, sätter en hög standard på bostaden vad gäller kök, badrum, fasad, fönster och tak. Sedan säljer man den och får möjlighet att köpa en bättre bostad, en bit närmare Stockholms innerstad, vilket är mer attraktivt än att äga en bostad i någon av huvudstadens förorter. Man skaffar sig en bostad närmare och närmare innerstaden. Sedan när man äger en lägenhet i ett riktigt attraktivt område, säljer man den sedan för flera miljoner kronor och köper sig ett stort hus, i någon omtyckt förort.

Mycket tid till renovering av bostaden

Ska man ha ett heltidsarbete, och samtidigt hinna renovera sitt hus, innebär det att man får ägna all sin lediga tid åt att arbeta med renovering av den egna lägenheten. Det innebär att alla helger och semestrar går åt till renoveringen av huset. Har man en familj, brukar det inte vara särskilt omtyckt att ägna sin lediga tid åt rivning, spackling, hyvlande, rappande eller målning och fönsterrenoveringar. Det tar mycket tid, det är dagens sanning. Och har man renoverat i flera månader, kanske familjen börjar tröttna på att all ledig tid går åt till ännu mer arbete. Har man semester, vill barnen helst umgås med sina föräldrar, och föräldrarna är frustrerade över att bli störda i sitt renoveringsarbete.

Lösningen: anlita hanterkare som gör arbetet

Då är det ingen dum idé alls att faktiskt lägga en del av sina resurser på att någon annan gör arbetet och att man som förälder tar den tid barnen och familjen behöver. Då blir alla nöjda, och du vet att du samtidigt bidrar till att arbetsmarknaden fortsätter att fungera i det kretslopp som Stockholm utgör för alla Stockholmsbor.

14 Jul 2018