När du ska flytta till Stockholm

Är det dags att flytta, att byta bostad? Bor du i Stockholm? Då kanske du vill anlita en flyttfirma som antingen hjälper dig med hela eller delar av flytten? Man kan själva välja vilken omfattning som man önskar få hjälp med Vissa bestämmer sig för hela paketet, det vill säga, allt från packning, flytten, uppackningen och flyttstädningen. Andra bestämmer att de själva kan ordna med en del själva, som till exempel packnigen och uppackningen men vill ha hjälp med flytten och att bära alla möbler och saker. Det är upp till var och en att själv välja vad de vill ha hjälp med och betala utifrån det.

Se till att vara ute i god tid

De flesta som bor i Stockholm vet att det är rusning till det mesta. Om det inte är rusningstrafik, så är det konkurrens om något annat. Många flyttfirmor eller flyttbilar blir snabbt uppbokade under vissa datum. De brukar centreras till antingen början eller i slutet av månaderna. Alla vill nämligen flytta kring samma datum; eftersom bostadskostnaderna går från månad till månad och ingen till betala dubbla boenden. Därför är det viktigt att vara ute i god tid.

Se till att ordna med flyttstädning

Det kan vara lätt hänt att man glömmer bort att man ska städa hela bostaden också innan man kan lämna den ifrån sig. Annars är det stor risk att hyresvärd eller nästa bostadsägare blir missnöjd och tillkallar en städfirma som du blir tvungen att betala för. Då är det bättre att du själv bokar en städfirma som kommer och gör flyttstädningen och du som får göra Rut-avdrag. Du vet väl att du får göra Rut-avdrag på HELA flytten numera. Från och med i år, får man dra av även för flytthjälpen, inte bara flyttstädningen som det var innan. Därför är det möjligt även för medelinkomsttagare att ha råd med att anltia en flyttfirma som kommer och hjälper en med hela flytten.

På själva flyttdagen

När själva flyttdagen kommer är det bra om flyttfirman har nycklar och rätt adress. Har du bett fler om hjälp, är det bra om de också har rätt adress och eventuellt portkod så att de kan komma in och hjälpa dig på plats. Har man barn, kanske man behöva få barnpassning, så att de inte behöver känna att de är i vägen när hela flyttlasset kommer och det blir en massa spring i trappor upp och ner. Här kan du läsa mer om en flyttfirma som du kan anlita i Tyresö: https://www.flyttfirmatyresö.se.

12 May 2019