Lägenhetsrenovering innan försäljning i Stockholm

Det kan löna sig att utföra lägenhetsrenovering innan försäljning av en lägenhet i Stockholm. Värdet ökar och kostnaderna får man tillbaka flera gånger om.

Molly hade ärvt en lägenhet på Södermalm i Stockholm, efter att hennes mamma hade gått bort i cancer, alldeles för tidigt. Molly var bara 27 år och hade flyttat hemifrån för inte så länge sedan, till en egen lägenhet. Därför var planen nu att sälja lägenheten som hon ärvt.

Modern hade köpt denna lägenhet redan på 1980-talet, när priserna var överkomliga. Det var en gammal lägenhet med kakelugnar, stuckatur och såpskurade golv. Nu, på 2020-talet, var den värd enormt mycket. Det var bara det att den var väldigt nedgången. Något egentligt underhåll hade inte utförts sedan den köptes.

En firma fixar lägenhetsrenoveringen

Molly insåg att det skulle löna sig att renovera lägenheten innan hon sålde den. Själv hade hon dock ingen erfarenhet av sådant arbete. Det blev till att hitta en firma som erbjöd lägenhetsrenovering i Stockholm. Det var i och för sig inget problem att hitta en sådan firma, som gav ett gott intryck, genom ett sökning på nätet.

Under diskussionerna med firman insåg hon att det bästa nog var att ge dem mer eller mindre fria händer, utifrån en satt budget. De var helt införstådda med att tanken var att renovera lägenheten så att den gamla charmen bibehölls, utan att kostnaderna fick skena iväg. Huvudsyftet var ju att renoveringen skulle löna sig genom ett bättre pris vid försäljning. Molly kände sig trygg med att det hela skulle bli bra.

20 Sep 2022