Jämföra pris på flyttstädning

Att flytta kan både vara roligt, spännande och förväntansfullt. Men det gäller knappast den flyttstädning som uppkommer. Vissa väljer att bita i det sura äpplet och städa själv. Andra köper in tjänsten från ett städföretag. Eftersom priserna varierar ganska mycket mellan de olika företagen bör offerter tas in från flera olika håll. Ett sätt att göra detta är använda tjänster på nätet som sammanställer offerter utifrån kundens önskemål.

Skapa förfrågan och välj tjänst

Det finns flera webbaserade tjänster som ger liknande tjänst. I korta drag handlar det om att du som kund får in svar/offerter från flera städföretag utan att behöva kontakta alla själv. Det underlättar därmed själva processen då enbart en förfrågan skickas in – och många svar ges. Om du exempelvis bor i Sollentuna och vill boka flyttstädning kan du gå in på någon av dessa webbplatser. Ofta erbjuds offertjämförelser från flera olika tjänster så som att tapetsera hemmet, flyttstädning eller rensa ogräs. Därmed är första steget att välja vilken tjänst som önskas.

Beskriv dina behov

Nu beskriver du hur stor yta som ska städas vilket därmed ligger till grund för hur mycket flyttstädningen kommer att kosta. Om du bor i en bostad på 150 kvadrat kan du däremot välja att städa 50 kvadrat själv och på så sätt få ner priset något. Då anger du enbart 100 kvadrat i förfrågan. Det brukar även finnas möjlighet att beskriva själv vad man vill hjälp med i det fall som speciella önskemål finns.

Vill du ha hjälp med mer?

Det är inte ovanligt att en person som vill ha hjälp med flyttstädning också vill ha hjälp med flytthjälp, husbesiktning eller kanske renovering av den nya bostaden. En del av dessa tjänster ger därför dig möjligheten att välja tilläggstjänster som gör det enklare att boka flera tjänster på en och samma gång.

Var bor du?

Sista steget är att ange var flyttstädningen ska ske, i detta fall i Sollentuna. Sista steget är att fylla i kontaktuppgifter. Här kan du läsa mer om en firma som arbetar med flyttstädning i Sollentuna.

Offerterna kommer

Det som nu sker är att hela denna förfrågan skickas ut till flera städföretag i Sollentuna. Med andra ord de företag som är inkopplade på denna tjänst. När de får en förfrågan skapar de en offert och skickar ut. Som privatperson kan man alltså fritt använda dessa tjänster för att snabbt få in offerter från flera företag inom en viss bransch. Detta utan att själv behöva ringa, maila eller på annat sätt kontakta företagen.

5 Dec 2018