Isolering i Stockholm – bra för miljön

Att isolera hus är naturligtvis bra för att energibehovet för uppvärmning minskar. Men för isolering i Stockholm finns ett miljövänligt isoleringsmaterial.

Det finns förmodligen ingen människa som vill bo i ett dåligt isolerat hus med kallt inomhusklimat och dragiga fönster och dörrar. Under de senaste åren har husväggar blivit allt tjockare. Husen har blivit energisnåla och ibland självförsörjande på energi, med olika smarta lösningar för värmeåtervinning och till och med egen elproduktion via solceller.

Men fokus har kanske inte legat på val av isoleringsmaterial. Sedan mitten av 1900-talet har isolering med mineralull varit det gängse förekommande. Men på senare tid har ett delvis nygammalt isoleringsmaterial utvecklats i modern tappning, nämligen träfiberisolering.

Isolering i Stockholm med träfibermaterial

Om du är miljömedveten, vill du förmodligen välja ett isoleringsmaterial som kommer från förnybara råvaror. Vad är då naturligare än att välja en isolering som producerats via fotosyntes i skogen, nämligen trä. Idag kan du köpa isolering tillverkat av träfiber i form av skivor eller lösull. Materialen har mycket goda egenskaper och värden vad gäller isolering mot kyla och ljud.

Isolering av träfibermaterial kan du använda i väggar, tak och golv. Husets isolering blir hygroskopisk, vilken innebär att material tar upp och avger fukt i takt med ändrad luftfuktighet. Materialet är lätt att applicera. Lösullsisolering sprutas in, vilket gör att vinklar och vrår blir väl täckta. Isolering med träfiber är stabilt och sjunker inte ihop. Materialet har hög densitet och ger tröghet åt luften och avkylning i väggar minskas.

1 Nov 2022