Hur ser du på din flyttstädning?

Att flytta innebär att man har ett ansvar gentemot de som ska flytta in i den gamla bostaden. Om du lämnar en lägenhet i Norrtälje för att flytta till ett hus i exempelvis Stockholm så har du fortfarande ett stort ansvar som ligger i att de som köpt din bostad – på ett smidigt sätt – ska kunna börja installera sig. Det sker genom en omfattande flyttstädning där precis allt – från kökets alla delar vidare till badrum och fönster – ska städas grundligt.

På samma sätt som du vill kunna flyttat in dina möbler direkt och utan att behöva städ aså vill också de som ska flytta in i den gamla lägenheten i Norrtälje ha förmånen att göra. Ser men på en flyttstädning ur denna synvinkel så är det svårare att motivera det ständiga fusk som sker vid området i fråga. Fortsätt läsa här om ett företag som utför flyttstädning i Norrtälje.

Mycket fusk i flyttstädningar

För, det fuskas ganska rejält med flyttstädningar i Sverige. Lösningen skulle kunna vara att informera bättre och verkligen pränta in varför man ska städa vid en flytt – men det tror vi dock att de flesta är medveten om. I många fall kan det fusk som sker vid en flyttstädning handla om en bristande planering.

Man tar flytten lite för lättvindigt, man räknar inte med de vägbulor som finns och man hinner, helt enkelt, inte med sig. Då en flyttstädning sker som ett sista, avslutande moment så blir det också den som blir lidande om en flytt drar ut på tiden. Men, det finns egentligen inga ursäkter där heller.

Använd professionell städhjälp för din flyttstädning

Ett tips är att man betalar för att låta en städfirma genomföra en flyttstädning och det är faktiskt idag ingenting som bär någon högre kostnad. Är du ute i god tid och kontaktar städföretag så kan du förhandla lite, ställa priser mot varandra och få till stånd en flyttstädning till ett väldigt rimligt pris.

Dessutom så är tjänsten inkluderad i Rut-avdraget också och det gör det hela ännu billigare. Är du berättigad att använda rut-avdraget så kan du dra av halva priset för arbetskostnaden för din flyttstädning. En statlig rabatt som verkligen gör skillnad.

Borde flyttstädningen reformeras?

I de flesta fall är professionell hjälp lösningen och frågan är om man inte skulle utforma regler som alltid inkluderar sådan? En del av köpeskillingen skulle alltid gå till en städfirma. genom detta skulle mycket friktion kunna undvikas mellan köpare och säljare och flyttar över hela Sverige skulle bli betydligt smidigare.

Att stå vid dörren till sitt nya hem, öppna och se att det inte är städat kan få vem som helst ur gängorna. Det är inte så man vill påbörja en ny del i sitt liv.

27 Feb 2018