Hur används en innergård i Stockholm?

Svaret på frågan i rubriken blir ofta något i den här stilen: Vår innergård används för att ställa cyklar på, den används för att slänga soporna – i en utplacerad sopstation – och den används för att man ska kunna gena in i den egna bostaden. Har man tur så kanske det finns ett tak ovanför cykelstället och kanske finns där en gammal sandlåda som sett sina bästa dagar. På det stora hela så är innergårdar i Stockholm en ganska sorglig historia. 

“Många behandlar sina innergårdar på ett styvmoderligt sätt. Det finns potential att skapa en riktigt oas - en praktiskt sådan - nästan vid varje innergård i Stockholm. Rätt företag kan bistå er genom en korrekt innergårdsrenovering utifrån era önskemål“

Vi skulle vilja ställa en annan fråga som lyder: vad skulle ni kunna förvandla er innergård till? Just här finns nämligen en nyckel då svaret på den frågan är att ni skulle kunna göra precis vad ni vill. Anlitar ni ett professionellt företag för en innergårdsrenovering i Stockholm så är era valmöjligheter i stort sett obegränsade och här följer några alternativ: 

  • Lekpark: Barn behöver leka för att utvecklas och just en innergård är ofta den perfekta platsen för detta. Som förälder så har du hela tiden uppsikt över barnet och då det dessutom - förmodligen - finns andra barn i er BRF så finns det också goda möjligheter till kamratskap.
  • Grillplats: Att kunna skapa en oas genom en inbjudande grillplats är ett populärt val vid en innergårdsrenovering. Plats för matlagning och plats för att sitta ned och bara ta det lugnt - exempelvis i skydd av en spalje. Grannsämjan blir betydligt bättre.
  • Boule. Många väljer att anlägga en mindre boulebana vid en innergårdsrenovering och detta är även det ett val som ökar på grannsämjan. En liten vänskaplig turnering som fortlöper i form av ett seriespel på valda dagar. Ett perfekt sätt att lära känna varandra bättre.
  • Grönska. Anlitar ni ett företag för en innergårdsrenovering så kan detta anlägga grönområden som ni alla har nytta av. Hur många sådana hittar man i centrala Stockholm? Ni kan få en egen prunkande trädgård, komplett med odlingsytor och med rum för både stolar och bord.

Vad krävs för en innergårdsrenovering? 

Det första som krävs är att alla är med på tåget - eller åtminstone en majoritet. Det kostar pengar. Många innergårdar behöver göras om från grunden; dräneras, anlägga asfalt, byta bjälklag och kanske sätta nya tätskikt. Men, det är en investering - både i er själva (hur ni trivs) och rent ekonomiskt. Varje lägenhet ökar i värde och banker ser ofta att BRF som genomför en innergårdsrenovering också sköter om sitt underhåll på ett bättre sätt - något som gör er mer kreditvänlig. 

Rätt företag är ett måste vid en innergårdsrenovering. Undersök vilka som erbjuder tjänsten, ta in offerter och kolla även upp tidigare jobb. Många lovar brett men håller tunt: ni vill ha ett företag som kan genomföra er innergårdsrenovering på ett både kostnadseffektivt och säkert sätt. 

9 Feb 2018