Hitta rätt tandläkare i Sundbyberg

Ska du flytta till Sundbyberg? Bra beslut. Sundbyberg är landets minsta kommun, men samtidigt den mest tätbefolkade. Att bo i Sumpan är att bo i dynamiska kvarter, ett stenkast från storstaden, men samtidigt med ett folkliv och en helt egen karaktär av småstad. Med bussar, tunnelbana och spårvagn tar man sig lätt till andra delar av Stockholm och det är lätt att bo i Sundbyberg och jobba i andra delar av Storstockholm.

När man flyttar kan det vara bra att ta nya tag vad gäller tandläkare. Man har kanske slarvat med tandläkarbesöken några år; då kan en flytt, när man ändå måste hitta en ny tandläkare nära den nya adressen, vara ett bra incitament till en nystart. I Sundbyberg finns många tandläkarmottagningar, både Folktandvården och privatmottagningar. Inte sällan har mottagningarna prova-på-priser så att du som nyinflyttad kan få en undersökning till ett rabatterat pris och samtidigt känna av stämningen på mottagningen.

Privattandläkare eller Folktandvården?

Folktandvården är fortfarande störst vad gäller besökare, både i Sundbyberg och resten av Sverige. En stor anledning till det är att vi går där som barn och drar nytta av den avgiftsfria tandvård som finns i Sverige. Senare i livet ser vi Folktandvården som ett tryggt och naturligt val av tandläkare. Folktandvården är bra och har generellt lite lägre priser än privattandläkare. Dock inte på alla typer av ingrepp, så det lönar sig alltid att titta på prislistorna om det är något speciellt ingrepp man står inför. En nackdel med Folktandvården är att det ofta är lång väntetid, många vill till Folktandvården och det märks på de långa köerna.

Större urval med privata tandläkare

Väljer du en privat mottagning har du förstås ett långt större urval. Det kan dock vara svårt att veta vilken mottagning man ska välja, så då är det bra att kunna göra förstagångsbesök till rabatterat pris. Hos privattandläkare går det ofta relativt fort att få en tid, både för undersökningar och akuttider. Du kan använda dig av det allmänna tandvårdsstödet och omfattas av högkostnadsskyddet, precis som hos Folktandvården. I Sundbyberg finns många privattandläkare som dessutom kan erbjuda fördelaktiga räntefria lån till patienter som har svårt att betala kostnaden för ett ingrepp direkt.

Kolla med  lokalbefolkningen

Men ofta är det ju inte ett val mellan statlig och privat tandvård man gör, utan det som betyder mest har med tillgänglighet, bemötande och känsla av kvalitet att göra. En god idé om du är nyinflyttad till Sundbyberg kan vara att gå in på någon av de lokala sidorna på till exempel Facebook och höra vad andra Sundbybergare har för erfarenheter av den lokala tandvården. Vilka är trevligast, vart är det billigast, vilka ska man undvika osv. Överhuvudtaget är detta en bra metod om man vill lära känna sin nya kommun bättre. Förhoppningsvis blir det till hjälp för dig när du ska hitta en bra tandläkare i Sundbyberg!

Tips: http://www.tandläkaresundbyberg.com/

21 May 2018