Hitta ett jobb i Stockholm

Stockholm är Sveriges största stad och det är knappast förvånande att det är förhållandevis lätt att hitta jobb här jämfört med hur det ser ut i mindre städer i landet. Förutom att det finns gott om arbetstillfällen, finns det också gott om metoder man kan använda sig av för att söka dem. Har du gjort alla nedanstående?

Gå direkt till arbetsgivaren i person

Om du söker jobb i en butik fungerar det ofta bra att direkt gå in till butiken för att söka jobbet. Bäst är såklart att ha med sig både CV och personligt brev i handen och lämna över till den som är ansvarig. Ofta är det inte den som har hand om ansökningarna som står i kassan, men kassapersonalen kan ta hand om ditt cv och ge det till rätt person. Genom den här metoden kan du ge ett ansikte och en person till din ansökan på en gång. Optimalt är om du får träffa den som har hand om personalen direkt. I Stockholm finns många butiker på en liten yta, så den här metoden bör kunna utföras effektivt.

Headhunting

Headhunting blir en allt vanligare metod för rekryterare att använda. Det går ut på att du blir igenkänd för din kompetens, arbetsmoral eller något annat som arbetsgivare finner attraktivt. Genom headhunting blir du då ”upplockad” av företaget som vill ha dig, Du som är arbetsgivare kan använda dig av tjänster som fixar headhunting åt dig. Ofta vill man ha någon specifik, eller någon med specifik kompetens, från ett konkurrerande företag.

Arbetsförmedlingen

Söka jobb kan man visserligen göra utan Arbetsförmedlingen, men det kan vara ett bra sätt att komma igång på. I deras lokaler har du tillgång till dator med ordbehandlingsprogram, samtidigt som du kan be någon att titta över ditt CV, personliga brev eller i allmänhet få råd om jobbsökandet. Ibland hålls dessutom rekryteringsträffar där du kan träffa potentiella arbetsgivare och förhoppningsvis få jobb snabbt. I Stockholm finns flera lokala kontor dit du kan gå, och med stor sannolikhet finns ett nära dig.

Använd nätet

Stockholm är en stor stad med många jobbtillfällen. För att enkelt kunna scanna av dem och sortera dem finns en fördel i att använda sig av olika tjänster på nätet. Det finns idag flertalet sidor som listar lediga arbeten. Du kan till exempel sortera på yrke, stad eller helt enkelt söka fritt. Du kan till exempel skriva in jobbtitel eller namnet på ett visst företag du önskar arbeta hos. De flesta tjänster erbjuder även funktionen att helt enkelt skriva in ett nyckelord som kan hjälpa dig att gallra fram rätt erbjudanden för dig.

8 Sep 2017