Hitta enkla jobb i Stockholm

Har du nyligen slutfört gymnasiet? Många som precis har blivit klara med många, många år av pluggande har inte lust att vidareutbilda sig på en gång. Att direkt återgå till skolbänken med tentaångest och tajta deadlines är helt enkelt inte lockande för många. Ett alternativ blir då att ta ett enkelt jobb för att arbeta i ett eller ett par år efter gymnasiet.

Vissa trivs så bra att en vidareutbildning kanske inte ens kommer på tal. Många som slutfört gymnasiet i lite mindre städer väljer att flytta till Stockholm. Kanske lockas man av storstadslivet, eller så har man redan vänner som flyttat dit. Den som vill flytta till Stockholm och som vill börja jobba – utan en högre utbildning – har flera yrken att välja mellan.

Telefonförsäljare

Utan utbildning är det här ett av de lättare jobben att få. Många bolag runtom i Stockholm söker kontinuerligt personal som kan sälja en viss produkt. Vad det är du ska sälja kan variera en hel del. Det kan till exempel handla om allt mellan lotterier och kläder till identitetsskydd eller tv-abonnemang.

Man arbetar ofta på provision när det gäller telefonförsäljning. I många fall har man en låg grundlön men med goda möjligheter att få en bra lön om man faktiskt säljer mycket. Tänk dock på att det inte är alla som lyckas sälja bra. För att få en bra lön bör man ha en viss fallenhet för försäljning överlag.

Rivning

Byggkonjunkturen är stark som aldrig förr, något som kanske märks av särskilt mycket i Stockholm. Men med bygge kommer också rivning i någon mån. Den som vill jobba med rivning behöver ofta ingen särskild utbildning, även om det givetvis kan vara meriterande att till exempel ha gått bygg- och anläggning på gymnasiet. Att jobba med rivning är fysiskt, så det gäller att man inte är rädd för att ta i. Du kan läsa mer om rivningsarbete på denna sida.

Personlig assistent

Personlig assistent är ett annat bristyrke i Stockholm. Det ena jobbet är inte det andra likt inom personlig assistans, och hur en arbetsdag utformas beror på vad brukaren behöver hjälp med. Du kan till exempel få hjälpa till med tunga lyft, att handla eller att vara ett socialt stöd åt brukaren.

I många fall krävs ingen utbildning för att börja arbeta med detta. Istället är det personkemin mellan dig och brukaren som värdesätts. Det ställer också krav på att du har vissa sociala förmågor och att du är lyhörd. Ibland krävs körkort och en utbildning inom till exempel omsorg i någon form på gymnasiet brukar vara meriterande.

19 Oct 2017