Här hittar du vegetariska maten i Stockholm

Både vegetarisk och vegetarisk matvegansk mat har ökat i popularitet. Det märks både genom att det blir lättare att hitta recept på dessa maträtter i kvällstidningarna samt att utbudet av livsmedel inom denna kategori har ökat i matbutikerna. Det har därmed blivit lättare att hitta allt från vegetariska livsmedel til vegansk catering. Här hittar du maten:

Livsmedelsbutikerna – Med större utbud

De allra flesta livsmedelsbutiker har ett stort utbud av frukt och grönt. Dessutom finns bönor, groddar och linser tillgängliga. Att som vegetarian hitta grunderna för dagens måltid är inte svårt. Väljer man sedan de större matbutikerna brukar utbudet bestå av flera hyllmeter av produkter som man kan välja på.

I Stockholm finns även enstaka butiker som enbart säljer vegetariska livsmedel. Det kan då även vara ekologiska eller rättvisemärkta för att därmed skilja sig något mot det utbud som de större butikerna erbjuder.

Catering – Med leverans från hela Stockholm

Ska ni ha en större fest eller ett bröllop? Kanske en begravning eller konferens? Det finns ett stort antal tillfällen då catering är det bästa alternativet. Få maten tillagad och levererad till festlokalen precis när ni ska äta. Vill man göra det ännu enklare går det även att beställa servering eller i alla fall porslin som sedan cateringföretaget tar tillbaka och diskar. Allt serverat på ett och samma fat…

Det finns flera vegetariska restauranger i Stockholm och många av dessa erbjuder catering som ett komplement till den mat som serveras direkt i restaurangen. Kontakta ett par restauranger och be om meny och pris. Sedan är det bara att välja vad som passar.

Catering passar däremot främst bra vid större evenemang eftersom det brukar finnas en lägsta gräns på exempelvis 12 portioner.

Söder – Stadsdelen som speglar trender

Är det någon stadsdel i Stockholm som speglar trender i samhället mer än andra så bör det vara söder. När vegansk och vegetarisk mat allt mer blev populärt visade det sig blixtsnabbt på söder med flera restauranger, caféer och butiker inom detta område.

Beställ catering eller njut av ett trevligt restaurangbesök på någon av de många mysiga restaurangerna som finns här. Ofta är det personligt, harmoniskt och i mindre lokaler.

Restauranger – med vegetariska alternativ

Självklart går det även att äta vegetariskt på många restauranger genom att de har ”vegetariska alternativ”. Men allt beror på vad man trivs med. Vill man se grannen sitta med en blodig köttbiff eller hellre stötta en restaurang som enbart siktar på vegetariska alternativ?

3 Apr 2019