Hantverkarjobb i Täby

Hur väl har egentligen den goda byggkonjunkturen i Stockholm smittat av sig på Täby? Generellt finns en mycket hög efterfrågan på folk med kompetens inom hantverk i Stockholm. Bygget sker i en rasande fart och tillgången på kompetenta medarbetare är lägre än efterfrågan. Arbetsuppgifter som att sköta en badrumsrenovering, dra rör i ett nybygge och att renovera fasader finns i mängder.

Men hur ser det egentligen ut i Täby? I den här texten har vi använt oss av en populär jobbportal för att se vilka arbetstillfällen som finns för hantverkare i Täby för tillfället. Vi nämner inga kontaktuppgifter till arbetsgivarna, då textens syfte endast är att ge en överskådlig bild av läget.

Snickare

En sökning på ”snickare” i Täby ger flertalet träffar. Det första företaget är ett växande byggföretag med bas i just Täby och som behöver snickare för ombyggnader, tillbyggnader och renoveringar (till exempel köks- och badrumsrenoveringar). Kunderna är båda företag och privatpersoner och det är just ute hos dessa som arbetet tar sin plats.

Den som söks är en person som har några års erfarenhet av arbete som snickare. Vidare ställs krav på en god kommunikationsförmåga då kontakt med kunder och kollegor är en stor del av vardagen. Samtidigt blir det en del ensamarbete, så det är också viktigt att vara självgående och att kunna arbeta självständigt.

De ytterligare tre träffarna på ”Snickare” i Täby erbjuder liknande tjänster. Den träarbetare som vill bo i Täby och arbeta med till exempel badrumsrenoveringar och ombyggnader, har förmodligen relativt goda möjligheter att hitta en anställning.

VVS-montör

En VVS-montör kan, precis som en snickare, till exempel arbeta med en badrumsrenovering eller om- och tillbyggnader. Dock är det helt andra arbetsuppgifter som görs (men alltså på liknande projekt). Precis som i fallet med snickare är VVS-montörer hett eftertraktade på marknaden. Den starka byggkonjunkturen gör att arbetsgivare runtom i landet behöver arbetskraft inom bygg- och anläggning.

När vi använder jobbportalen får vi endast upp en annons på ordet ”VVS-montör” i Täby. Företaget har badrumsrenoveringar som huvudsaklig del i verksamhet och det är också där VVS-montören som eftersöks kommer att arbeta. I annonsen står det skrivet att du kommer att ansvara för flera badrumsrenoveringar på en och samma gång.

Elektriker

Samma arbetsgivare i Täby, som sysslar med badrumsrenoveringar, söker även elektriker. För en komplett badrumsrenovering krävs ju inte bara VVS-montörer – utan också elektriker. I annonsen kan man läsa att elektrikern kommer att arbeta både ensam och i arbetslag från start till slutförande av en badrumsrenovering. Här nämns också att god svenska och/eller engelska är ett krav eftersom arbetet innebär mycket kontakt med kunder och kollegor.

 

28 Oct 2017